Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Οι φαρμακοποιοί μπλοκάρουν τις συζητήσεις με τους θεσμούς

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών προκαλεί το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, εν μέσω απεργιακής κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση του 90% των στόχων του Οκτωβρίου», σημειώνοντας ωστόσο ότι εκκρεμούν μόνο πολύπλοκα ζητήματα, όπως το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.
 
«Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
  



Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και αύριο 28/10 συνέρχεται το Δ.Σ. του ΠΦΣ στις 11:00 το πρωί σε τηλεδιάσκεψη, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον της κινητοποίησης, σταθμίζοντας τα μέχρι τότε δεδομένα. Ήδη πάντως οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου για το Ασφαλιστικό.
 
Παράλληλα, «τρέχει» ραδιοφωνικό σποτ του ΠΦΣ με το οποίο οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν για την απεργία τους. Στο ραδιοφωνικό μήνυμα οι φαρμακοποιοί αναφέρουν:
 
«Οι φαρμακοποιοί της Ελλάδας απεργούμε και αντιδρούμε. Λέμε όχι στην καταστροφή της υγείας, του ασφαλιστικού και της παιδείας. Απεργούμε και αντιστεκόμαστε στην εισβολή των καρτέλ στα φαρμακεία».

πηγή: healthview