Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Προσωρινή άρση των κινητοποιήσεων για Πέμπτη & Παρασκευή, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Προσωρινή άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων για Πέμπτη και Παρασκευή 29-30 Οκτωβρίου προκειμένου στην νέα Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου να επανακαθοριστούν οι στρατηγικοί στόχοι του κλάδου, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.
 
Αυτό αποφάσισαν μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων, οι οποίοι δηλώνουν πως τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί έως ότου δουν μία θετική στάση από την κυβέρνηση στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος
 
Εν τω μεταξύ, με την στάση του ΠΦΣ συντάσεται και το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, για άρση των κινητοποιήσεων.
 



Οι Φαρμακοποιοί της Αχαΐας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα αλλαγής της κυβερνητικής γραμμής σε σχέση με την αναμενόμενη Υπ. Απόφαση και πιθανή χρονολογική και θεσμική μετάθεση της απόφασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με νόμο του Κράτους, συνυπολογίζοντας και την πιθανά άσκοπη ταλαιπωρία του Κοινού, προχωρούν σε προσωρινή αναδίπλωση.
 
Ο αγώνας των Φαρμακοποιών θα συνεχιστεί το ίδιο έντονος, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι μόνο,δηλώνουν οι φαρμακοποιιοί της Αχαίας.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που ξαφνιάζουν θετικά, η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο να υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού, καθώς, όπως αναφέρουν μέλη της, αυτή αντίκειται στο Ευρωπαϊκό δίκαιο και θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αργότερα. Εάν συμβεί αυτό και υπαναχωρήσει τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις προθέσεις των δανειστών, τότε θα μιλάμε για μία μεγάλη νίκη των φαρμακοποιών.
 
Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί ξεκίνησαν τις απεργίες τους από την περασμένη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και οι πολίτες εξυπηρετούνταν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.