Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Θ. Σκυλακάκης ξαναχτυπά: «Τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των φαρμακοποιών»

Σημερα ειχα την τιμη να απευθυνθω στη Γ.Σ του Π.Φ.Σ.,εκπροσωπωντας τους ιδιωτες Φαρμακαποθηκαριους.

Κατ αρχην θελω να ευχαριστησω τη Γ.Σ,που με ανεχθηκε,τον Προεδρο του Π.Φ.Σ.αλλα και τον Προεδρο της συνελευσεως (δυστυχως δεν τον γνωριζω ονομαστικα) για τη φιλοξενη διαθεση με την οποια με αντιμετωπισε. Σ’ότι αφορα την «ταμπακιερα»τωρα, θελω να πω ένα δυο πραγματακια που νομιζω ότι αξιζει να λεχθουν

1.Νομιζω ότι συσσωμος ο κλαδος αντιλαμβανεται ποιοι και με ποια...



...  κινητρα «υπαγορευσαν»την επιμαχη ΚΥΑ. Δεν εχει νοημα να συζητουμε τα αυτονοητα,νοημα εχει από κοινου να αγωνιστουμε με κάθε μεσο για να «πεσει»αυτό το αισχος

2. Επαναλαμβανω ότι η θεση του κλαδου που υπηρετω είναι μια και σαφης. Τα φαρμακεια πρεπει να παραμεινουν στα χερια των φαρμακοποιων για παμπολλους και διαφορετικης αφετηριας λογους.

3. Σε καμμια περιπτωση δεν μπορουμε να επιτρεψουμε σαν κλαδος στους συνεταιρισμους να μονοπωλησουν την αγορα. Κατι τετοιο θα σημαινε ότι συνηγορουμε στον αφανισμο των επιχειρησεων μας, αλλα και αυτων των πελατων μας ,αρα ότι απαγορευεται ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΚΙ ΟΧΙ…ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ, … Η ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥΣ!!!)

4. Συμφωνω σε ένα - τουλαχιστον - πραγμα με τον προεδρο της ΟΣΦΕΕ,κ.Σταυρο Μπελωνη,θα πρεπει αμεσα να δουμε ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,το θεμα της βιωσιμοτητος των φαρμακειων,και το πώς θα προωθησουμε λυσεις για την επεκταση του κλαδου (,π.χ. σε υπηρεσιες)Και συμπληρωνω « όχι να αναλωνομαστε σε απελπιδες προσπαθειες δημιουργιας μονοπωλιων ηολιγοπωλιων.Ελεος,στον 21ο αιωνα ειμαστε και μαλλον ειμαστε η τελευταια χωρα στον πλανητη που δεν πηρε χαμπαρι τιποτα απ οσα εγιναν στο τελος του 20ου,κι ελυσαν μια για παντα το υπαρξιακο ερωτημα»ποιο μοντελο αναπτυξης είναι το καλυτερο»

Μιας και τελειωσα το προηγουμενο κειμενο με παροιμιες,ας προσθεσω άλλη μια,Αραβικη

Ένα δαχτυλο,είναι ένα δαχτυλο.Πεντε δαχτυλα είναι μια γροθια.



Θ.Γ.Σκυλακακης
Δ/νων συμβουλος Προφαρμ Α.Ε
Γραμματεας Πανελληνιου Συλλογου Φαρμακαποθηκαριων