Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αναφορά του βουλευτή της ΝΔ κ. Κέλλα στον κ. Λουράντο (video)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: Κύριε Υπουργέ, κύριοι της Κυβέρνησης, αυτό αποτελεί προσβολή των νεκρών μας και παραχώρηση εθνικού εδάφους. Ελπίζω και εύχομαι να μην εξελίσσεται κάποιο άλλο σχέδιο ερήμην της Βουλής.

Έρχομαι τώρα στο νομοσχέδιο, που είναι το δεύτερο νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων, όπως ισχυρίζεστε, που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Εκτός του ότι περιέχει ρυθμίσεις, οι οποίες δεν είναι επείγουσες και επομένως επ’ ουδενί λόγο δεν δικαιολογείται ο χαρακτήρας του ως επείγοντος, το πρώτο άρθρο, που αφορά τις τροποποιήσεις του άρθρου 1 του ν. 4337/2015 που νομοθετήσαμε προ δεκαημέρου, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι...


... η Βουλή δεν μπορεί να νομοθετεί κάτω από πίεση, διότι γίνονται σοβαρά λάθη, τα οποία εκθέτουν και τη χώρα. Εσείς μας αναγκάζετε να νομοθετούμε μόνο με διαδικασίες ή επείγοντος ή κατεπείγοντος.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο αυτό φέρνει δύο νέες ρυθμίσεις, πολύ σοβαρές, μη επείγουσες βέβαια, οι οποίες από μόνες τους θα προκαλούσαν θύελλα αντιδράσεων και τις οποίες προσπαθείτε να κρύψετε μέσα στα άλλα άρθρα του νομοσχεδίου, που αφορούν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
.................................................................................................................................................................................................
Επί τη ευκαιρία, τι θα γίνει με την ενιαία συνδεδεμένη που είμαστε μέσα Νοεμβρίου και ακόμα δεν την έχουν πάρει οι αγρότες μας; Τι θα γίνει με το αγροτικό πετρέλαιο που τους οφείλετε από το προηγούμενο έτος; Αυτά είναι αποτέλεσμα υπερήφανης διαπραγμάτευσης; Ή μήπως ισχύει αυτό που είπε ο κ. Σταθάκης στον κ. Λουράντο, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου των Φαρμακοποιών: Κοιτάξτε –ωμά το είπε- είμαστε υπό καθεστώς επιτήρησης. Μας δίνουν 100 δισεκατομμύρια οι δανειστές. Κάποιες τάξεις θα τις «δώσουμε» στεγνά. Αν αυτό εσείς το ασπάζεστε, εγώ δεν είμαι υπερήφανος.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: Πρακτικά Ολομέλειας της Βουλής