Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι φαρμακαποθηκάριοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά τoυ νέου δελτίου τιμών

Την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας στο θέμα των φαρμάκων κατήγγειλαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών σε συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα.

Το πρόβλημα του κλάδου εστιάζεται στο γεγονός ότι οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει μέσα σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να υιοθετήσουν τις νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων, τη στιγμή όμως που διαθέτουν στοκ με φάρμακα με υψηλότερες τιμές από το προηγούμενο διάστημα. 






Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γ.Γ. του Συλλόγου, δήλωσε πως ο κλάδος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να ακυρωθεί άμεσα η εφαρμογή της νέας λίστας τιμών φαρμάκων.
Και αυτό διότι όπως εξήγησε, ο υπουργός Υγείας την τελευταία στιγμή άλλαξε το χρόνο προσαρμογής σε 20 ημέρες.

Όμως στην πράξη ο κλάδος έχει μόλις 9 μέρες στη διάθεσή του λόγω και των εορτών. «Από τις 18 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να τιμολογούν τα εργοστάσια με τις νέες τιμές κι εμείς θα πρέπει στις 4 Ιανουαρίου να τις εφαρμόσουμε. Ουσιαστικά έχουμε 9 μέρες στη διάθεσή μας να διώξουμε το στοκ που έχουμε και έχουμε αποκτήσει σε υψηλότερες τιμές» επεσήμανε ο κ.Σκυλακάκης.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών έκαναν λόγο για κάθετη μείωση του κέρδους τα τελευταία 5 χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύουν άμεσα οι θέσεις εργασίας.



www.f-kosmos.gr