Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΦΣ: ZHTAME ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑKΑΠΟΘΗΚΕΣ


Αθήνα 31.12.2015
ΑΠ 3894
Προς
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σας ευχόμαστε καλή  χρονιά με υγεία και κυρίως δύναμη για να ανταπεξέλθετε στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Δυστυχώς ενάντια στο κλίμα των ημερών, πρέπει να σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι  πληροφορούμαστε ότι θα δοθεί παράταση στην εφαρμογή των τιμών για τις φαρμακαποθήκες  με το πρόσχημα των εορταστικών αργιών (οι οποίες είναι δύο όλες κι όλες)  χωρίς να δοθεί τουλάχιστον η διπλάσια παράταση για τα φαρμακεία.



Δεδομένου ότι  το θέμα σας το εκφράσαμε στην πρόσφατη συνάντηση μας και το κατανοήσατε , αντιλαμβανόμαστε ότι οι πιέσεις και σε αυτόν το τομέα από το χονδρεμπόριο και τους συνεταιρισμούς  συνεχίζουν να είναι  μεγάλες.
Ο Π.Φ.Σ. δεν θέλησε να έλθει σε πλήρη  αντιπαράθεση από την πρώτη στιγμή. Επειδή όμως ότι ακούστηκαν καταγγελίες για  τα φαρμακεία σε συνέντευξη τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, αμέσως  μετά τις γιορτές προτιθέμεθα να δημοσιοποιήσουμε με επίσημα στοιχεία ποιοι ωφελούνται από τις παράλληλες εξαγωγές και εν πάση  περιπτώσει  ποια είναι η αντιστοιχία τους με τον συνολικό τζίρο τους.
Έτσι θα αποδειχθεί  με απόλυτα διαφανείς τρόπους ποιος πραγματικά αγωνίζεται για την φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων και ποιος ασκεί καθαρά εμπορική δραστηριότητα διακίνησης φαρμάκων .
Κύριε Υπουργέ
Σε περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες μας , αιτούμεθα  την παράταση της εφαρμογής των νέων τιμών και για τα φαρμακεία τουλάχιστον για την διπλάσια χρονική διάρκεια.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ