Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ενώ έχουμε τη χαμηλότερη κατά κεφαλή δαπάνη φαρμάκων στην ΕΕ, δημοσίευμα αναφέρει το εντελώς αντίθετο!

Αίσθηση αλλά συνάμα και αγανάκτηση προκάλεσε στους ειδήμονες δημοσίευμα του news247.gr που κάνει το γύρο του διαδικτύου και το οποίο αναφέρει πως «η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στις χώρες του ΟΟΣΑ στην κατά κεφαλή δαπάνη για φάρμακα».

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική όπως τονίζει στο Farmakopoioi ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας και ειδικός στα οικονομικά των φαρμάκων, Πάνος Ζαρογουλίδης.

«Η κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα σήμερα είναι η μικρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 179 ευρώ έναντι 320 στην υπόλοιπη Ευρώπη και όχι 720 δολάρια όπως λανθασμένα αναφέρει το δημοσίευμα του news247.gr», αναφέρει ο κ. Ζαρογουλίδης.

Για του λόγου το αληθές υπάρχει...


... σχετική ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

ΣΦΕΕ: Διαθέτουμε τη χαμηλότερη κατά κεφαλήν δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην ΕΕ

Η φαρμακευτική δαπάνη, όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα στα 2 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού και οδηγεί στα άκρα τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας και θα πρέπει να ανέλθει στα 2,2- 2,3 δισ. ευρώ, σημειώνουν οι εταιρίες- μέλη του ΣΦΕΕ με ανακοίνωσή τους. Αναφέρει επίσης ότι σήμερα η χώρα μας διαθέτει τη χαμηλότερη κατά κεφαλήν δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην ΕΕ ,- 179 ευρώ έναντι 320 στην Ευρώπη- ενώ παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο στερείται πολύτιμα έσοδα, καθώς για κάθε 100 εκατ. ευρώ μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη, το Κράτος χάνει συνολικά από τα δημόσια έσοδα 47 εκατ. ευρώ και 350 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στον κλάδο της Υγείας.


Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr