Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου ΦΣ Λέσβου για εκπαιδευτική ημερίδα

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή φαρμακοποιών και φαρμακοϋπαλλήλων, ολοκληρώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου και την εταιρεία Demo, η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο, με θέμα «Η Δημιουργική πώληση στο φαρμακείο σε προϊόντα OTC “Πρόκληση ή Αναγκαιότητα”» στα πλαίσια των προσπαθειών του συλλόγου για συνεχή επιμόρφωση και επαγγελματική εκπαίδευση των μελών του.

Η εκπαιδευτική ημερίδα είχε σαν στόχο την αντικειμενική ενημέρωση & την...



... πολύπλευρη επιμόρφωση των μελών του φαρμακευτικού συλλόγου αλλά και των φαρμακοϋπαλλήλων, στο πλαίσιο των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται στον χώρο της φαρμακευτικής αγοράς και των νέων δεδομένων που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο κ. Νίκος Βελτράς, οικονομολόγος με ειδίκευση σε θέματα Marketing & Πωλήσεων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε θέματα Selling Management από το CIM (UK), καθώς και από το εθνικό κέντρο Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Εργασίας. Όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου έλαβαν πιστοποίηση παρακολούθησης.

Τα θέματα που αναπτύχτηκαν ήταν τα εξής :

α. «Τα εργαλεία του marketing στην υπηρεσία του φαρμακοποιού – Η εκπαίδευση του φαρμακοποιού και των υπαλλήλων του στη πώληση – Η διαδικασία της αγοράς σαν σύστημα εισροών και εκροών.»

β. «”Εκτελούνται συνταγαί…” τέλος εποχής – Τι είναι δημιουργική πώληση – Ο ρόλος του φαρμακοποιού σαν σύμβουλου – πωλητή.»

γ. «ο Επαγγελματίας φαρμακοποιός/πωλητής – Η προσωπικότητα του φαρμακοποιού σαν πωλητή»

δ. «Η τέχνη της πειθούς»

ε. «Τύποι φαρμακοποιιών – Προσδοκίες πελατών / ασθενών – Εφαρμοσμένες τεχνικές πωλήσεων στο φαρμακείο»

ζ. Λεκτική επικοινωνία με τον πελάτη - αυτοθεώρηση του πελάτη ασθενή – Τύπο συμπεριφοράς ασθενών/πελατών – ανάγκες και προβλήματα πελατών.»

Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα της «δια βίου» εκπαίδευσης  των  φαρμακοποιών και των φαρμακοϋπαλλήλων, που εδώ και χρόνια έχει κάνει πράξη ο φαρμακευτικός σύλλογος Λέσβου και που θα συνεχίσει αυτή την εκπαίδευση, καθώς προγραμματίζει πλήθος επιστημονικών & εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για το 2016, κατανοώντας πως η συνεχής επιμόρφωση των μελών του συλλόγου είναι πλέον μια αναγκαιότητα για το επάγγελμα και τις συνθήκες που διαμορφώνονται από εδώ και στο εξής.


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ