Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ελλείψεις σε εμβόλια Mantoux για τη φυματίωση στη χώρα μας

Αδυναμία του ινστιτούτου Παστέρ να προμηθεύσει το δημόσιο σύστημα, αλλά και τους ιδιώτες με επαρκής πρώτη ύλη

Ελλείψεις σε Μantoux παρουσιάζει η χώρα μας με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» ο έλεγχος προσφύγων και μεταναστών, ενηλίκων και παιδιών, για φυματίωση! Το Ινστιτούτο Παστέρ αδυνατεί να προμηθεύσει με την «πρώτη ύλη», τον βιολογικό παράγοντα φυματίνη τόσο τους ιδιώτες γιατρούς όσο και τις δομές του συστήματος δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ).

Όπως αναφέρει η Ένωση, τους τελευταίους μήνες οι...


... ιδιώτες παιδίατροι που απευθύνονται στο Ινστιτούτο Παστέρ για φυματίνη ενημερώνονται ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη φυματίνη. Το Ινστιτούτο υποστηρίζει ότι ότι οι ελλείψεις οφείλονται στο Serum Institut της Δανίας που δεν τροφοδοτεί την ελληνική εταιρία που εισάγει αποκλειστικά τη φυματίνη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Παστέρ.

Η έλλειψη της φυματίνης δεν επιτρέπει ούτε τον έλεγχο των προσφύγων στα Κέντρα Υποδοχής ούτε και τον αντιφυματικό έλεγχο στα σχολεία της χώρας που διενεργούν τα υγειονομικά τμήματα της κάθε Περιφέρειας.

Οι παιδίατροι έχουν απευθυνθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ενημερωθούν εάν γίνεται εμβολιασμός προσφύγων και μεταναστών, ποιος διενεργεί τον έλεγχο 72 ώρες αργότερα και στην περίπτωση που είναι θετικός, πόσα κρούσματα θετικής mantoux έχουν καταγραφεί και πόσα κρούσματα φυματίωσης έχουμε τον τελευταίο χρόνο στον πληθυσμό αυτό, εφόσον γίνεται καταγραφή.