Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Αισιόδοξη για τις συνομιλίες με τους θεσμούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας


Αισιόδοξοι για θετική έκβαση των συνομιλιών με τους θεσμούς, εμφανίστηκαν σήμερα με δηλώσεις τους από τα Χανιά, τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

"Υπάρχει η ελπίδα μας ότι θα προχωρήσει και θα κλείσει με θετικό τρόπο αυτή η εκκρεμότητα", είπε ο κ. Ξανθός και επισήμανε: "Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλη περίοδο αβεβαιότητας. Δεν έχει νόημα σ’ αυτή τη φάση να συζητάμε αρνητικά σενάρια. Νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνει συντονισμένα η κυβέρνηση είναι να κλείσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις. Έχουμε παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, έχουμε τηρήσει τις συμφωνίες μας. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί η χώρα μας να βρεθεί στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης που αφορά στην ουσία τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι "πιστεύω ότι είμαστε πλέον κοντά, μετά από ένα βαρύ, μεγάλο και δύσκολο εξάμηνο" και συμπλήρωσε πως "νομίζω ότι έρχεται η ώρα της λύτρωσης, που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, κλείνοντας η φάση της πρώτης αξιολόγησης και να μπούμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
posted from Bloggeroid