Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του healthreport



«Βουνό» οι κούτες που εκκαθαρίστηκαν στο νέο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη.

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Άκρη ψάχνει και …άκρη δε βρίσκει με τις χιλιάδες κούτες που «πνίγουν» τον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του Οργανισμού.

Άρον άρον προσπαθεί να...


... μαζέψει το χαρτοβασίλειο του ο ΕΟΠΥΥ, μετά το σοβαρό τραυματισμό της πολύτεκνης μάνας εργαζόμενης στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών».

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει το αμάζευτα κουτιά, που περιέχουν ουσιαστικά τα χρέη προς τους γιατρούς, η διοίκηση του Οργανισμού επιχειρεί να στήσει ένα δαιδαλώδες σύστημα.

Στα σχέδιά της είναι να μεταφέρονται από όλη την Ελλάδα, τα χαρτόκουτα με τα παραστατικά των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών και των άλλων παρόχων υγείας, που αποτελούν ουσιαστικά τα χρήματα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ από τα προηγούμενα χρόνια.

Προς ώρας η διαδικασία είναι ακόμη σε …βρεφική κατάσταση, καθώς στόχος είναι όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, να αρχίζουν να μεταφέρονται οι κούτες με τα έγγραφα από όλη τη χώρα στην Πεύκη, σε ένα από τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι στιγμής όμως στην Πεύκη στο τετραώροφο κτίριο του Οργανισμού, συγκεντρώνονται οι νέες υποβολές των γιατρών και των παρόχων για τις οικονομικές τους διεκδικήσεις για τους μήνες που διανύουμε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται εάν διαπιστώνονται παραβάσεις: «Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου».

Άλλωστε όπως όλα δείχνουν στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, δε θα μπορούσε να χωρέσει η απειροπληθής μάζα των εγγράφων που έχει συγκεντρωθεί σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού.

Το κτίριο της Πεύκης περιλαμβάνει ένα υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους και δώμα, με συνολική επιφάνεια 1.369 τ.μ.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι θα πρέπει σε αυτά τα 1.369 τ.μ. να χωρέσει το… χαρτοβασίλειο που είναι διάσπαρτο σε αντίστοιχης έκτασης κτίρια σε όλη τη χώρα.

Γι αυτό και θα αξιοποιηθεί προσωρινά αποθήκη στον Ασπρόπυργο για μικρό χρονικό διάστημα -όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr– όπου και θα μεταφερθούν οι κούτες από όλη την Ελλάδα.

Τη μεταφορά θα την πραγματοποιήσει εταιρεία, που όπως λένε πηγές τουHealthReport.gr, ορίσθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Φορτηγά θα συγκεντρώνουν όλα τα υλικά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις με κατεύθυνση τονΑσπρόπυργο.

Στο μεταξύ όμως αναμένεται και ο διεθνής διαγωνισμός για να βρεθεί μόνιμη αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Στις κεντρικές αποθήκες του Ασπρόπυργου θα γίνεται η ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων ώστε να μπορούν να γίνονται και μελλοντικοί έλεγχοι στα οικονομικά των γιατρών και των άλλων παρόχων.

Βέβαια το ότι θα γίνει έλεγχος και θα ψηφιοποιηθούν τα έγγραφα, δε σημαίνει κιόλας ότι θα πληρωθούν οι πάροχοι.

Γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και οι άλλοι πάροχοι στους οποίους χρωστά συνολικά 1,8 δις ευρώ ο ΕΟΠΥΥ, θα δουν το χρώμα του χρήματοςεφόσον ο Οργανισμός πάρει ρευστό από τη δόση των δανειστών.