Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ετοιμάζεται το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα


Ξεκίνησε η σύνταξη και νομοτεχνική επεξεργασία του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα υπολειπόμενα ζητήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με σχεδιασμό και στόχο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 24ης Μαϊου και να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία.

Σε αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται τα εναπομείναντα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ (αύξηση ΦΠΑ, έμμεσοι φόροι κά), τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης.






Πρόκειται δηλαδή για σαφώς δύσκολα θέματα και νέα επώδυνα μέτρα, που οι βουλετές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κληθούν να ψηφίσουν προφανώς με δέλεαρ τις υποσχέσεις των δανειστών για το χρέος και μια μεγάλη δόση.

Επιπλέον επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο μηχανισμός των αυτόματων περικοπών, που η Αντιπολίτευση δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «4ο Μνημόνιο», δεν θα χρειαστει να ενεργοποιηθεί. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι ήδη από σήμερα ξεκίνησε η εργασία σε τεχνικό επίπεδο.
posted from Bloggeroid