Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Την λύση για το ΕΚΑΣ ψάχνουν στο Μαξίμου

Σε προαναγγελία ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί στη Βουλή στο θέμα του ΕΚΑΣ τονίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι να επιστρέψουν πίσω τα αναδρομικά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Σήμερα νωρίς το πρωί, άλλωστε πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Γιάννη Δραγασάκη για τα ισοδύναμα μέτρα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.


Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση για πάγωμα των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων δεν αποκλείεται να δοθεί μέσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται, να μιλήσει στη Βουλή μετά τις 3 το μεσημέρι και να αναλύσει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, τις πιέσεις που δέχτηκε και πως έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα. Το κλείσιμο της αξιολόγησης, η εκταμίευση της δόσης, η ρευστότητα στην αγορά και το θέμα του χρέους είναι τα ζητήματα που θα αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, μιλώντας για την επόμενη ημέρα.
Οι θεσμικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση (συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος) θα λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα του μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας σε συνδυασμό με τον αναπτυξιακό νόμο και την στροφή στην κοινωνική δικαιοσύνη (υγεία, παιδεία)  και τις επενδύσεις.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους βουλευτές να περάσουν τον «τελευταίο κάβο» ανοίγοντας «μια νέα σελίδα για τη χώρα».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στοχοποιήσει τη ΝΔ τόσο για την πολιτική των τελευταίων χρόνων που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση όσο και για την στάση της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.
news247.gr