Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης - Χατζηδάκης συναντούν τον γγ. του ΟΟΣΑ

Ο... εμπνευστής της περιβόητης "εργαλειοθήκης" συναντά τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικολά Σαρκοζί.

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας έναν κύκλο επαφών με διεθνείς παράγοντες.

Σήμερα Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα.....





 έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Νικολά Σαρκοζί.

Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για την ανάγκη της εφαρμογής δομημένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, αρχίζει αύριο στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Άνχελ Γκουρία.

Θα ακολουθήσει συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΔ και του ΟΟΣΑ, παρουσία των δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας η αντιπροσωπεία την ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας» μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Θα συζητηθεί επίσης η όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει. 

Πηγή: ΣΚΑΙ