Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αφαίρεσης των ζωτικών οργάνων - Σκορπίζει ζωή η Νίκη - Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε το ήπαρΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περισσότερες από 5 ώρες διήρκησε η επέμβαση για τη δωρεά ζωτικών οργάνων, πράξη με την οποία η 16χρονη Νίκη Νικολοπούλου θα συνεχίσει να δίνει ζωή μέσα από τους συμβατούς λήπτες. Από τις 2 τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκαν οι μεταμοσχευτικές ομάδες στο ΠΠΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στην Πάτρα βρέθηκε τα....


.... ξημερώματα η μεταμοσχευτική ομάδα της Θεσσαλονίκης για τη μεταμόσχευση του ήπατος, το οποίο μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, καθώς βρέθηκε συμβατός λήπτης.

Η μεταμοσχευτική ομάδα της Πάτρας προχώρησε στην αφαίρεση των νεφρών και του κερατοειδούς, όργανα για τα οποία αναζητούνται συμβατοί λήπτες μέσω του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων.

Οι γονείς Νίκος Νικολόπουλος και Τασία Νικολοπούλου επέδειξαν μεγαλείο ψυχής. Βρήκαν το κουράγιο και τη δύναμη να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, για τη δωρεά οργάνων και ιστών της 16χρονης αγαπημένης τους κόρης, η οποία με το θάνατό της σκορπίζει ζωή. Η Νίκη θα συνεχίσει να ζει...

"Η Νίκη Νίκησε! Αναστασία και Νίκο μας δείξατε πώς μετατρέπεις την Δύση σε Ανατολή" είναι ένα από τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης που έλαβε η οικογένεια Νικολοπούλου.