Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Απίστευτα λάθη στις νέες τιμές των φαρμάκων! Στα κάγκελα οι εταιρείες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου για το healthreport.gr

Στα κάγκελα είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες τις τελευταίες ώρες μετά απο απίστευτα λάθη που προέκυψαν στις νέες τιμές των φαρμάκων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, άλλες τιμές υπέγραψε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός στην υπουργική απόφαση και άλλες εμφανίστηκαν τελικώς στο επίσημο σάιτ του υπουργείου Υγείας.

Στο λανθασμένο δελτίο τιμών που αναρτήθηκε, πολλά φάρμακα εμφανίζονται να...


.... έχουν λάβει πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που θα έπρεπε βάση του νόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τιμολόγηση τους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Άλλωστε, οι ελληνικές τιμές των φαρμάκων επηρεάζουν τα αντίστοιχα σκευάσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς είναι εξαρτώμενες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, τέσσερις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες επηρεάζονται από τα λάθη αυτά. Πρόκειται για τις εξής:
Novartis, Abbott, Lundbeck και Boehringer.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι, αν και οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας είχαν συνομιλήσει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα λάθη αυτά, εκείνη δεν προτίθεται να τα διορθώσει άμεσα, αλλά, αντιθέτως, παρέπεμψε στο επόμενο διορθωτικό δελτίο τιμών.