Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Φίδι «βόλταρε» στο νοσοκομείο του Κιλκίς!

Κιλκίς: Οι εικόνες ντροπής από τα αποδυτήρια, όπου εισέβαλε το ερπετό, με το προσωπικό να καταγγέλλει ότι ακόμα δεν έχουν γίνει απολύμανση και απεντόμωση

Πανικό προκάλεσε ένας απρόσκλητος (όσο και επικίνδυνος) επισκέπτης στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Ο λόγος για ένα φίδι που εισέβαλε στα αποδυτήρια του προσωπικού των πλυντηρίων, τα οποία οι υπάλληλοι αποκαλούν «κολαστήριο»! Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο καταρρέει λόγω υποχρηματοδότησης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

«Εδώ και επτά ολόκληρους μήνες έχει λήξει η....


.... σύμβαση με την εταιρία που κάνει απολύμανση και απεντόμωση στους χώρους του νοσοκομείου, αλλά δεν έχει ανανεωθεί, καθώς ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ για το 2016 και δεν υπάρχουν χρήματα» αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης. Περιγράφοντας τις εικόνες ντροπής, ανέφερε ότι το περιστατικό με το ερπετό έλαβε χώρα στις 11.30 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, όταν τρύπωσε στα αποδυτήρια του προσωπικού.



«Από τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα αυτή τη φορά, καθώς το αντιλήφθηκε έγκαιρα ένας εργαζόμενος και το απομάκρυνε μαζί με δύο άντρες, χωρίς να δαγκώσει κάποιον συνάδελφο, με άγνωστες συνέπειες» προσθέτει ο κ. Καλεμκερίδης.



Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς (όπως λένε) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, λόγω της υποχρηματοδότησης. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα, τα μηχανήματα στα πλυντήρια είναι αρκετά παλιά και στους θαλάμους ασθενών επικρατεί αφόρητη ζέστη λόγω προβλημάτων στον κλιματισμό.



Μάλιστα, την ώρα που ο προϋπολογισμός μειώνεται, η προσέλευση των ασθενών αυξάνεται ραγδαία λόγω του Προσφυγικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, από τις υπηρεσίες που παρείχε το νοσοκομείο μέσα σε έναν χρόνο σε 766 πρόσφυγες και 79 ανασφάλιστους Ελληνες ο προϋπολογισμός του ξεπεράστηκε κατά 400.000 ευρώ.

espressonews.gr