Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Φάρμακα για καρκινοπαθείς στην κατοχή εμπόρων ναρκωτικών

Μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς, μεγάλης χρηματικής αξίας, πολλά εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «Κρατικό Είδος», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία σε δύο διαμερίσματα, σε Κυψέλη και Νέο Κόσμο, που χρησιμοποιούσε για να κρύβει ναρκωτικά σπείρα που εξαρθρώθηκε.


Βρέθηκαν, επίσης, σφραγίδες γιατρών, βεβαιώσεις και ιατρικά πιστοποιητικά, προσφραγισμένα από Νοσοκομειακά Ιδρύματα με ασυμπλήρωτα στοιχεία ασθενών. Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες προμήθειας και κατοχής τους από τα μέλη του κυκλώματος.




Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, που έπεσε στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών. Πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, συνελήφθησαν έξι μέλη της, πέντε Αλβανοί, ηλικίας 25, 27, 29, 36 και 47 ετών, και μία 20χρονη Ελληνίδα, ενώ αναζητείται μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας ως συνεργός τους.

Κατασχέθηκαν 26 κιλά και 733 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 23.267 ευρώ, περίστροφο, 14 φυσίγγια, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

tovima.gr