Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέα έρευνα: Οι Φαρμακοποιοί παραμένουν στην κορυφή της εμπιστοσύνης των πολιτών

Οι Φαρμακοποιοί κατατάσσονται για μία ακόμη φορά, ανάμεσα στους πιο έντιμους και ηθικούς επαγγελματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που διεξήγαγε η εταιρεία Gallup σχετικά με το θέμα, λίγο πριν από την εκπνοή του 2016.

Από τους 1.028 ερωτηθέντες της έρευνας, το 67% αξιολόγησε την ειλικρίνεια και τα ηθικά πρότυπα των φαρμακοποιών ότι βρίσκονται σε υψηλό ή πολύ υψηλό επίπεδο, δίνοντας στους εν λόγω επαγγελματίες υγείας τη δεύτερη θέση, αμέσως μετά τους νοσηλευτές που συγκέντρωσαν το 84% σε θετικές απόψεις. 

Η θετική αξιολόγηση των φαρμακοποιών παραμένει....


.... σταθερά υψηλή τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς ότι και τα δύο προηγούμενα έτη συγκέντρωσαν αντίστοιχα ποσοστά. Συγκεκριμένα, τα ευνοϊκά σχόλια των συμμετεχόντων στην έρευνα του 2014 ανήλθαν στο 65%, ενώ το 2015 το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 68%. 

«Επαινούμε την κοινότητα των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα για την εντυπωσιακή παρουσία τους στην τελευταία έρευνα της Gallup και την υψηλή εκτίμηση που έχουν στην πλειοψηφία των πολιτών, για την ειλικρίνεια και την ηθική τους ακεραιότητα», τόνισε ο κ. B. Douglas, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Φαρμακοποιών (National Community Pharmacists Association). Επιπλέον, ο κ. Douglas κάλεσε τους πολιτικούς και όσους βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων να αξιοποιήσουν καλύτερα την άμεση πρόσβαση που έχουν οι πολίτες στους φαρμακοποιούς, την εμπειρία τους, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνει το κοινό στο πρόσωπό τους. 

Άλλοι επαγγελματίες υγείας που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι οι γιατροί (65%), οι οδοντίατροι (59%), και οι ψυχίατροι (38%). 

Θεόδουλος Παπαβασιλείου (Δημοσιογράφος Υγείας)