Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απάντηση Κ. Λουράντου στον Βασίλη Λεβέντη

Απάντηση στις ανακρίβειες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη - που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί - έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος απάντησε λέγοντας πως «τα λόγια έχουν αξία ανάλογη με αυτόν που τα λέει». Με αυτή του φράση μας θύμισε μια αντίστοιχη του «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου (οπαδός του οποίου μάλιστα είναι ο κ. Λεβέντης) όταν σε μία κοινοβουλευτική συζήτηση, ακούγοντας μια ύβρη προς το πρόσωπό του, ρώτησε «Ποιος το λέει αυτό;» για να πει, μόλις ο υβριστής απάντησε «εγώ»: «Τότε δεν έχει καμία σημασία!»

Διαβάστε την δήλωση του κ. Λουράντου:


"Λεβέντη το ... ανάγνωσμα"

Διαβασα με προσοχή τις δηλώσεις του προέδρου τής "Ενωσης Κεντρώων" κυρίου Λεβέντη, σχετικά μα τα δανεικά που ζητά συνέχεια η Ελλάδα από την Ευρώπη...

Παρόλο που πιστεύω ακράδαντα ότι τα λόγια έχουν αξία ανάλογη με αυτόν που τα λέει και ως εκ τούτου δεν οφείλω καμία απάντηση, εν τούτοις για την απάληψη των όποιων εντυπώσεων, εχω να πω τα εξής:

Η δήλωση του κυρίου Λεβέντη με την οποία η Χώρα απλώνει τα χέρια για δανεικά και δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τα μνημόνια, επειδή δεν "άνοιξαν" τα επαγγέλματα των ταξί των φαρμακείων και των φορτηγατζίδων, επειδή δεν μπορεί να "ανοίξει" κανείς περίπτερο ή φαρμακείο, είναι τουλάχιστον ατυχής και δείχνει έλλειψη ενημέρωσης, πράγμα απαράδεκτο για αρχηγό κόμματος της Βουλής των Ελλήνων.

Το δε παράδειγμα που παρέθεσε, σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα είναι ανάπηρη διότι .... "δεν μπορείς να πας στον Βόλο ή στην Κρήτη να ανοίξεις φαρμακείο διότι ... σου λένε ότι μέχρι είκοσι χωράνε" δείχνει άγνοια Ευρωπαϊκής νομοθεσίας πράγμα ... οξύμωρο για έναν ... Ευρωπαϊστή.

Θα έπρεπε να ήξερε λοιπόν ο αρχηγός ότι:

Η Ευρώπη έχει πολύ λιγότερα φαρμακεία και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πληθυσμικά κριτήρια ίδρυσης πολύ αυστηρότερα από εδώ. Οι δε αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων φθάνουν τα ... χιλιόμετρα, όταν εδώ έχουν καταργηθεί. Οσον αφορά το ιδιοκτησιακό που ψηφίστηκε και ισχύει στην Ελλάδα με πρωτοβουλία των Ελληνικών Κυβερνήσεων και την ψήφο 251 Ελλήνων βουλευτών τον Αυγουστο του 2015, απέχει παρασάγγας από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα όπου για κάθε φαρμακείο ιδιοκτήτης είναι φαρμακοποιός.

Πως λοιπόν φταίει για το οικονομικό χάλι της χώρας μας το ... "κλειστό" επάγγελμα του φαρμακοποιού και .... "αναγκαζόμαστε για αυτό το λόγο να ζητάμε δανεικά από την Ευρώπη", όταν αυτοί που μας δίνουν τα δανεικά, διατηρούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού με πληθυσμιακά, αποστάσεις και ιδιοκτησιακό υπέρ του φαρμακοποιού;

Σύμφωνα με την λογική "Λεβέντη" αυτοί θα έπρεπε να έχουν εκλείψει από προσώπου Γης και όχι να μπορούν να δανείζουν!

Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε και ιδιαίτερα από αυτούς που μας εκπροσωπούν στην Βουλή των Ελλήνων και οι οποίοι με τις αποφάσεις και τα έργα τους, μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ