Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης

Θετικά αποφάσισε το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης και  των αναλωσίμων αυτού κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση  και η εισήγησή του απεστάλη στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό της τιμής αποζημίωσης.

Η ένταξη του  συγκεκριμένου  συστήματος ήταν αίτημα πολλών διαβητικών  διότι καταγράφει ανώδυνα και αναίμακτα τις τιμές σακχάρου και συμβάλλει στον καλύτερο αυτοέλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη  και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά παιδιά που δεν θα αναγκάζονται να τρυπούν τα δάχτυλά τους  αμέτρητες φορές καθημερινά. Μάλιστα  πολλοί πάσχοντες και πολλοί γονείς παιδιών  με  διαβήτη  με δεδομένα τα οφέλη του, το προμηθεύονται και επιβαρύνονται οικονομικά
 



Η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) εξέφρασε την ικανοποίηση της με αυτή την εξέλιξη καθώς μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ επιτέλους συζητήθηκε ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν εδώ και μήνες τα άτομα με διαβήτη  και η εισήγηση του ΕΟΠΥΥ είναι θετική για την αποζημίωσή του.

Τώρα αναμένεται  η  απόφαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ελπίζει  ότι θα είναι θετική για να σταματήσει η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Χρήστος ∆αραµήλας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση   «ευελπιστούμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα φροντίσει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία, προκειμένου να περιοριστεί το άγχος των γονέων παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν εναλλακτικούς και μη επίπονους τρόπους αυτομέτρησης».
Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή 

πηγή:  weekihealth