Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Κυριακές, ΜΗΣΥΦΑ και κλειστά επαγγέλματα


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.30 ο νέος γύρος επαφών της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών, με στόχο το κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων. 


Οι σημερινές συναντήσεις έχουν αντικείμενο τις αγορές προϊόντων -και συγκεκριμένα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός φαρμακείων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. 

Στην συνέχεια, μετά από μία ολιγόωρη διακοπή, στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν το συνταξιοδοτικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια.







Στο τραπέζι των χθεσινών διαβουλεύσεων μπήκαν οι ιδιωτικοποιήσεις και η φορολογική διοίκηση.

Όπως δήλωνε αργά χθες το βράδυ υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, «γενικά πάει καλά, κανένας από τους θεσμούς δεν έχει έρθει με πρόθεση να καθυστερήσει».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, μένουν προς συμφωνία ένα θέμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και ένα θέμα σχετικά με το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά την φορολογική διοίκηση υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα, καθώς έγινε συμβιβασμός και στο ζήτημα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ δίνει έμφαση στους ελέγχους σε νέες υποθέσεις.

Επιπλέον οι θεσμοί εμφανίζονται θετικοί στην αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350 - 450 εκατ. ευρώ, εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπεραποδώσουν.

Πηγή: http://www.skai.gr