Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Το νέο νοσοκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή της Αιγείρου και θα είναι χωρητικότητας 250 κλινών.

Την μεγάλη ικανοποίησή τους, μετά την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου (ΙΣΝ), σύμφωνα με την οποία η Κομοτηνή αναμένεται να αποκτήσει νέο νοσοκομείο, δωρεά του Ιδρύματος, εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αλέκος Σπανός εκφράζει τις ευχαριστίες του εκ μέρους των εργαζομένων στο ίδιο το Ίδρυμα σημειώνοντας πως αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σπεύδει να ευχαριστήσει τον....


... Υπουργό Υγείας, κ Α. Ξανθό, καθώς το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με πρώτες τα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ρεθύμνου (αν και γενέτειρα του Υπουργού το Ρέθυμνο, προ έταξε την Κομοτηνή, όπως είπε ο κύριος Σπανός), ως τα πιο παλιά νοσηλευτικά ιδρύματα στη χώρα. Όπως επίσης, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον κ. Γιάννη Πασόπουλο,τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γ. Φιλιππίδη, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον κ. Παντελεήμωνα, τον Δήμαρχο Κομοτηνής,Γιώργο Πετρίδη (για την παραχώρηση του οικοπέδου στην Αίγειρο μετά από υπόδειξη του πρώτην Δημάρχου της Αιγείρου Ε. Λίτσου) και τον αείμνηστο περιφερειάρχη Αν.Μ.Θ. Γ. Παυλίδη, ο καθένας με τη δική του συμβολή, όπως σημειώνει, βοήθησε ώστε να υπάρξει αυτή η πολύ θετική εξέλιξη, που από πολλούς στο χώρο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κρίνεται «απίστευτη, αλλά αληθινή!», όπως χαρακτηριστικά λένε.

«Δεν πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα, όπως μας είχαν συνηθίσει, αλλά για αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και στοχευμένης προτεραιότητας. Όταν, μέρες πριν, ενημερωθήκαμε αυτό που ζητήσαμε να προασπιστεί είναι ο δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου πράγμα που έγινε» δηλώνει ο κύριος Αλέκος Σπανός και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι από την θεμέλιο λίθο, μέχρι την ολοκλήρωσή του, ένα διάστημα τριών χρόνων περίπου, όλες οι διαδικασίες και οι εργασίες που απαιτούνται θα είναι δουλειά – ευθύνη του ΙΣΝ, χωρίς καμία απολύτως ανάθεση ή άλλες διαδικασίες, που σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκαν μη διαφανείς…

Χωρητικότητα 250 κλινών

Το νέο νοσοκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή της Αιγείρου και θα είναι χωρητικότητας 250 κλινών. «Είναι ένα έργο πνοής, που τόσο το χρειάζεται η τοπική κοινωνία» δηλώνει ο κύριος Σπανός προσθέτοντας ότι «Λόγω του Κάθετου Άξονα και της ύπαρξης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας οι ανάγκες της περιοχής γίνονται ακόμη μεγαλύτερες». Τέλος, δεν παραλείπει να τονίσει την ανάγκη να υπάρξουν κι άλλοι μιμητές αυτής της πολύ ωραίας προσπάθειας του ΙΣΝ σε μια δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία.

Ποιές οι μεγαλύτερες δωρεές που ανακοίνωσε το ΙΣΝ

Οι νέες δωρεές του ΙΣΝ περιλαμβάνουν τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, σε όλη την επικράτεια.Εκτός από την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, την Ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Τη δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ανάγκη του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής εδώ και δεκαετίες, θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Επίσης, ανακατασκευή και πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής. Ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει κατ’ αρχάς στην αγορά 2 νέων ελικοπτέρων και την επισκευή/αναβάθμιση των παλαιότερων. Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους επιπλέον €14 εκατομμυρίων.

Φώτο:Νοσοκομείο Κομοτηνής – Αλέκος Σπανός Κείμενο Φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου