Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΦΣΑ για ΔΑΠΥ: Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ!

Ο ΕΟΠΥΥ για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται αναξιόπιστος και αντισυμβατικός, υπό την ανοχή της ηγεσίας του ΠΦΣ.

Η επαναλειτουργία σήμερα της πλατφόρμας του Ε-ΔΑΠΥ εχει δημιουργήσει το απόλυτο χάος!!!

Το κάτωθι έγγραφο απεστάλη στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΘΗΝΑ 1-11-2017

ΠΡΟΣ
- Υπουργό Υγείας, κ.Ξανθό
- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ.Πολάκη
- Γενικό Γραμματέα Υπ.Υγείας, κ.Γιαννόπουλο

ΘΕΜΑ: «ΕΟΠΥΥ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΑΠΥ»

Μετά από ένα μήνα που το.....


.... σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΔΑΠΥ παρέμεινε εκτός λειτουργίας, αργά εχθές το βράδυ (31/10/2017), ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του.
Είναι προφανές ότι δέκα μήνες μετά την έναρξη της εφαρμογής του συστήματος ΕΔΑΠΥ, και παρ’ όλες τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι το σύστημα θα ήταν σε πλήρη λειτουργία από την έναρξη της εφαρμογής του, όλα είναι στον αέρα :

• Αυθαίρετες περικοπές εκτελεσμένων γνωματεύσεων για λόγους για τους οποίους ευθύνεται αποκλειστικά η ελλιπής πληροφόρηση από το ΕΔΑΠΥ όταν το σύστημα λειτουργεί ή η ανυπαρξία πληροφόρησης όταν αυτό αδρανοποιείται.
• Πειραματισμοί λειτουργίας ενός συστήματος (ΕΔΑΠΥ) που από την αρχή του έτους , αυξάνει σταδιακά την γραφειοκρατία και την δυσλειτουργία του, εις βάρος του ουσιαστικού ελέγχου.
• Μηνιαίες πληρωμές των μελών μας χωρίς να τηρείται η ημερολογιακή κατάθεση γνωματεύσεων από τα φαρμακεία. Π.χ. υπάρχουν φαρμακεία που δεν έχουν πληρωθεί τον Ιανουάριο, ενώ κάποια άλλα έχουν πληρωθεί και τον Μάιο, κατά παράβαση της υπογραφείσας σύμβασης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε σχέση με το αδιάβλητο της διαδικασίας των πληρωμών.
• Εκατοντάδες υποβολές φαρμακείων που παραμένουν στο Κέντρο Διαλογής του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, γιατί δεν δύνανται να ψηφιοποιηθούν, αλλά και χωρίς τον ΕΟΠΥΥ να έχει φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος.

Είναι άξιο απορίας, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα καταχώρισης και εκκαθάρισης των αναλωσίμων, η οποία σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της συνεχίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα, και δεν επιστρέφει στην παλιά και δοκιμασμένη πλατφόρμα της ΚΜΕΣ-ΗΔΙΚΑ, η οποία διαχειρίζεται με επιτυχία εδώ και χρόνια τα φάρμακα που αποτελούν πολύ μεγαλύτερο όγκο, από αυτό των αναλωσίμων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ