Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Νέα στρατηγική συνεργασία της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.- Ανακοίνωση και επιστολή προς συναδέλφους

Επενδυτική Συμφωνία στην ΚΟΡΡΕΣ

Η North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. (“NHPEA”), η Profex Inc. (“Profex”)-εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και ο Γιώργος Κορρές, μέτοχος της  ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (“ΚΟΡΡΕΣ”) ενημέρωσαν την ΚΟΡΡΕΣ και από κοινού ανακοινώνουν την ακόλουθη επενδυτική συμφωνία που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

  • Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος  έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., (“Nissos”),  η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.  • Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3εκατ ευρώ σε μετρητά.

  • Η Nissos  μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την ΚΟΡΡΕΣ τραπεζών.

Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ.

Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η ΚΟΡΡΕΣ θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΟΡΡΕΣ.

Σχετικά με τη NHPEA Maiden Holding B.V.
Η NHPEA Maiden Holding B.V. είναι εταιρία συμμετοχών που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη North Haven Private Equity Asia IV, L.P. (“NHPEA IV, L.P.”).
Η NHPEA IV, L.P. είναι επενδυτικό κεφάλαιο US$ 1.7 δις, υπό διαχείριση θυγατρικής της Morgan Stanley, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και εστιάζει στις επενδύσεις στη γεωγραφική περιοχή της Ασίας. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά private equity fund για την Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley, με καταγεγραμμένη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς, όπως καταναλωτικά προϊόντα, λιανεμπόριο, οικονομικές υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων, τόσο σε εισηγμένες όσο και σε ιδιωτικών συμφερόντων, μη-εισηγμένες εταιρείες  (πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις των funds στην Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley αναφέρονται στο website https://www.morganstanley.com/im/en-us/institutional-investor/strategies/private-credit-and-equity/asia-pacific-private-equity.html).


Σχετικά με την εταιρεία Profex
Η εταιρεία Profex δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 με όραμα να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν κόσμο πιο υγιή και με ευεξία. Η Profex διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, στους τομείς εξειδίκευσής της (Φαρμακευτικά, Καλλυντικά και προϊόντα Αισθητικής Ιατρικής). Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site www.profex.com
 Επιστολή Γ.Κορρέ προς φαρμακοποιούς

 27 / 12 / 17


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χρόνια πολλά σε όλους σας! Το 2018 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ, καθώς προχωράμε σε μία εξαιρετική συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά.

Ξεκινάμε μία στρατηγική συνεργασία με τη Morgan Stanley και με την Profex - μία εταιρεία με εξειδίκευση στα φαρμακευτικά, δερματολογικά και καλλυντικά προϊόντα στην Κίνα.

Στόχος αυτού του βήματος είναι η περαιτέρω επέκτασή μας στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως, πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, όπου έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις μίας επιτυχημένης αναπτυξιακής πορείας.

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη, γιατί δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες μας, αλλά και σε εμένα προσωπικά, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, ακόμη πιο δυνατοί, με τις ίδιες αξίες και το ίδιο πάθος.

Η αφοσίωσή μας στα ελληνικά βότανα, οι εκχυλίσεις μας, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων και η παραγωγική μονάδα μας, θα συνεχίσουν να αποτελούν την καρδιά του μέλλοντός μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την άνω των 20 ετών συνεργασία μας, και να σας βεβαιώσω ότι οι προσπάθειές μας για τη στήριξη του ελληνικού φαρμακείου  θα συνεχίσουν όπως όλα αυτά τα χρόνια!

Σας ευχαριστώ και πάλι, καλή μας συνέχεια σε αυτό το όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι!

Με όλη μου την αγάπη,
Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός