Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πάνος Ζαρογουλίδης: "Ο αριθμός των φαρμακείων διόγκωνε την δαπάνη, ε;"

«Κάνοντας βουτιά στις αναμνήσεις των ημερών στο Μνημόνιο Ι & ΙΙ δεν σας κρύβω ότι βρίσκω ιδιαιτέρως δελεαστικό να επικρίνω τα τότε διακομματικά σχόλια για την ενοχοποίηση των 10.000 φαρμακείων στην διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Πέλλας Πάνος Ζαρογουλίδης, εξαιτίας όλων όσων τελευταία ακούγονται με την υπόθεση που… μυρίζει φάρμακο!

Ο δραστήριος Πρόεδρος σημειώνει ότι «τότε "ο αριθμός των φαρμακείων διόγκωνε την δαπάνη" . Σήμερα:


 

- ο Υπουργός υγείας δηλώνει ότι όλα τα μέτρα ουσιαστικά απέτυχαν να περιορίσουν την δαπάνη μολονώτι οι τιμές γράφουν 66,5% μείωση

- Η τιμολόγηση των νέων φαρμάκων κατα την εισαγωγή τους δεν ακολουθεί την σχέση κόστους οφέλους ακόμα και σήμερα

- Η οικονομία των Μη Υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων που επιβαρυνει άμεσα την τσέπη των ασθενών (out of pocket) διπλασιάζει το κόστος τους με τις ευλογίες του κράτους»

Καταλήγει δε λέγοντας ότι «οι φαρμακοποιοί είχαν τελικά δίκιο σε όλα. Δίχως το νούμερο των φαρμακείων να επιτελούν Α'βαθμια στην χώρα δεν θα είχαν το προνόμιο να μειώσουν τόσο την νοσοκομειακή δαπάνη, οπότε αν τελικά καταφέρουν να μας κάνουν λιγότερους, οι δαπάνες του κράτους θα ανέβουν γεωμετρικά και είναι το μόνο που απομένει να δούμε».

πηγή: pellanews.gr