Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Καταπέλτης ο ΕΟΦ για τον περιβόητο «ΡΟΔΟΚΗΠΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ»

Μετά και τις καταγγελίες του ΠΦΣ (δείτε ΕΔΩ) και παρά τον απίστευτο σχολιασμό κάποιων υπεύθυνων  (;) του εν λόγω σάιτ μέσω των social media, ο οποίος κινείται στα όρια του ποινικά κολάσιμου, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), ο καθ' ύλην αρμόδιος να κρίνει την ασφάλεια αλλά και τη διαφάνεια σε παρόμοια θέματα, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με μια ανακοίνωση-καταπέλτη:

Χολαργός, 26/04/2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι τα σκευάσματα που διαφημίζονται και διατίθενται στην αγορά για τη θεραπεία ασθενειών από ιστοσελίδες που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ο ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ», δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους από τον ΕΟΦ.
 
Δεδομένου ότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην εταιρεία, ενώ παράλληλα έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη.


Ο ΕΟΦ προειδοποιεί το καταναλωτικό κοινό να μην προμηθεύεται και να μη χρησιμοποιεί τα ανωτέρω προϊόντα, διότι είναι δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
 

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ