Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία: Σε πέντε πρώην Υπουργούς επικεντρώνει τις ευθύνες

Η πρώτη συνεδρίαση θα αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν, η δεύτερη στις αρθροσκοπήσεις, η τρίτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η τέταρτη και τελευταία στο φάρμακο και στα εμβόλια.


Σε πάσης φύσεως -σίγουρα πολιτικές και ενδεχομένως και ποινικές - προσωποποιημένες ευθύνες πέντε πολιτικών προσώπων, πρώην Υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει τις δύο επόμενες εβδομάδες σε τέσσερις θεματοποιημένες συνεδριάσεις προτού παραδώσει το τελικό πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η πρώτη συνεδρίαση θα αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν, η δεύτερη στις αρθροσκοπήσεις, η τρίτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η τέταρτη και τελευταία στο φάρμακο και στα εμβόλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr,




..... η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επικεντρώνεται σε πέντε πρόσωπα και συγκεκριμένα τον πρώην Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για την υπόθεση της πρόσληψης των 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τους πρώην Υπουργούς Υγείας Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν, τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και τον πρώην Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση των εμβολίων.

Σε δηλώσεις τους στελέχη της κυβέρνησης άφηναν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό μιας επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης επισημαίνοντας ωστόσο και οι ίδιοι τον κίνδυνο της παραγραφής για όλους και για όλα καθώς ακόμα και η πιο πρόσφατη περίοδος είναι πριν από το 2015.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν με δηκτικό τρόπο τις πληροφορίες περί επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης απαντώντας με λόγια του ίδιου του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και συντάκτη του μεγαλύτερου μέρους του πορίσματος Σπύρου Λάππα.

Συγκεκριμένα αναφέρονται στην ομιλία του κ. Λάππα στην Ολομέλεια στις 8/3/2018 όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσε υπέρ της απόρριψης της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή λόγω παραγραφής. “Τώρα, κοιτώντας την πρότασή σας αναρωτιέμαι το εξής. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας στην πρότασή σας είδατε ότι τα αδικήματα που τυχόν λέτε ότι φέρεται να τέλεσε ο κ. Κουρουμπλής του έχουν παραγραφεί; Δεν μεσολάβησαν δύο σύνοδοι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα; Δεν είναι παραγεγραμμένα; Τι τα συζητάμε; Τώρα επί της ουσίας, θα δώσει απάντηση ο ίδιος ο Υπουργός. Επειδή, όμως, βλέπω στα μάτια νομικούς, σοβαρούς ανθρώπους από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είναι παραγεγραμμένα ή όχι τα αδικήματα που τελέστηκαν από την 1η Ιανουαρίου, από τον Γενάρη του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 που ήταν Υπουργός ο κ. Κουρουμπλής; Μεσολάβησαν δύο σύνοδοι ναι ή όχι; Πείτε το για να ακούσει ο ελληνικός λαός” έλεγε τότε ο κ. Λάππας όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής.

euro2day.gr