Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μια πόλη σαν το Ρέθυμνο διασώζεται κάθε χρόνο ανά την Ευρώπη, χάρις τον προληπτικό εμβολιασμό (video)

Γιατροί και φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου ενώνουν δυνάμεις με τη διεύθυνση δημόσιας υγείας και το νοσοκομείο για την πρόληψη της γρίπης.

Ο νομός και το νοσοκομείο σημειώνουν από τα υψηλότερα πανελλαδικά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης με τους φορείς να τονίζουν ωστόσο, ότι κάθε χρόνο πρέπει να προλαμβάνουμε την γρίπη η οποία δυνητικά μπορεί να αφανίσει μια ολόκληρη πόλη, δεκάδων χιλιάδων κατοίκων ως και ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, αθροιστικά.

Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης στη συλλογική ανοσία κατά της γρίπης. Μια πόλη σαν το Ρέθυμνο διασώζεται κάθε χρόνο ανά την Ευρώπη, χάρις τον προληπτικό εμβολιασμό, όμως οι δυνατοί οργανισμοί, πρέπει να προστατεύσουν και τους αδύναμους που δεν ανταποκρίνονται στον ίδιο βαθμό στη θεραπεία, ακόμη και στα εμβόλια. Άνθρωποι με μειωμένη ανοσία, άνω των 60 ετών, με χρόνια νοσήματα, έγκυες και όσοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και αρρώστους, πρέπει να προφυλαχθούν.
Στον αντίποδα, ο πλημμελής εν γένει εμβολιασμός των τελευταίων ετών, έχει συντείνει στην αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων πανευρωπαϊκά και στην έξαρση μιας ξεχασμένης νόσου, της ιλαράς, στην Ελλάδα.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα εμβόλια είναι καθόλα ασφαλή, εμπεριέχουν στελέχη της γρίπης και όχι τον ίδιο τον ιό, συνταγογραφούνται και διατίθενται σε επάρκεια από το σύνολο των φαρμακείων.


 Πηγή: cretedoc.gr