Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Οι ελλείψεις στο επίκεντρο συνάντησης ΕΟΦ – ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Το σοβαρό θέμα των ελλείψεων σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα για το διαβήτη, αλλά και σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οι οποίες παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας,  συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ το Προέδρου και μελών του ΔΣ  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), παρουσία της Διευθύντριας Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας και τα μέλη του ΔΣ κ. Γκόλφω Γεμιστού, Αντιπρόεδρος Α’ και κ. Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας, έθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη και άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΟΦ. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα των ελλείψεων σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα για το διαβήτη, αλλά και σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οι οποίες παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Ιωάννης Μαλέμης και ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Γιαννόγλου, όπως επίσης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, κ. Παντελία Γκούρα, ανέφεραν ότι έχουν γνώση του θέματος και είναι αναγκαία η συνεργασία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και του ΕΟΦ για να υπάρχει άμεση ενημέρωση και ο ΕΟΦ να προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.


 

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα στελέχη του ΕΟΦ ενημέρωσαν τους ανθρώπους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική εφαρμογή του Οργανισμού, μέσω της οποίας θα παρακολουθούνται οι ελλείψεις των προϊόντων, είτε φαρμάκου, είτε αναλώσιμου υλικού, σε όλη τη χώρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το σημαντικό θέμα της «Κίτρινης» και «Λευκής» Κάρτας του ΕΟΦ και τέθηκαν οι βάσεις για την απαρχή της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη για το σημαντικό αυτό θέμα.

πηγές: virus.com. / glikos-planitis.gr