Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΟΦ: «Μην παραπληροφορείτε για τα αντιγριπικά, υπάρχει επάρκεια!!!»

Με αφορμή τις τεράστιες ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων στο απόγειο μάλιστα της εμβολιαστικής περιόδου - που είναι παραδοσιακά το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου - ο ΕΟΦ αρνήθηκε το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις και μάλιστα κουνάει το... δάχτυλο σε όποιους «παραπληροφορούν τον κόσμο».

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά θα ομαλοποιηθεί όπως ενημερωθήκαμε από αποθήκες και τις εταιρείες στην καλύτερη μετά τις 25-26 Οκτωβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΦ:


O ΕΟΦ ενημερώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας ότι η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.500.000 περίπου δόσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1.100.000 δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του από 20/12/2018, έχει δώσει σαφή οδηγία για την εκτέλεση συνταγών με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Βάσει αυτής, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους.
Η όποια παραπληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ