Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: «Να ενημερωθούν οι φαρμακοποιοί και να μην εισπράττουν αυξημένη συμμετοχή για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ!» (video)

Η ευθύνη της συμμετοχής ανήκει αποκλειστικά στην ΗΔΙΚΑ και στις επιλογές του συνταγογράφου ιατρού.

Για άλλη μια φορά προκαλείται σύγχυση εις βάρος ημών των φαρμακοποιών οι οποίοι και εισπράττουμε όλη τη δυσαρέσκεια των απλών πολιτών.

Θυμίζουμε ότι από 1/1/2020 δόθηκε τέλος στην χαμηλή συμμετοχή όσων είχαν απωλέσει το ΕΚΑΣ, ένα μέτρο που είχε βαπτιστεί ως «αντισταθμιστικό» προκειμένου να μην επιβαρύνονται περαιτέρω οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι.

Μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος είχε προβεί σε μια «σύσταση» προς τις υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ να μην προβούν σε αυξήσεις συμμετοχής. Τονίζουμε τη λέξη σύσταση, διότι όπως όλοι γνωρίζουν ένας νόμος καταργείται ή αντικαθίσταται μόνο με έναν άλλο νόμο. Όχι με μια απλή σύσταση/υπόδειξη. Εως και σήμερα κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη ειπώθηκε λοιπόν ότι «θα πρέπει να ενημερωθούν οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι για να μη κρατάνε τα μέλη τους περισσότερα χρήματα για συμμετοχές», την στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι ευθύνη των φαρμακοποιών αλλά της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ!

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα: