Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τρέχουν να διορθώσουν την αύξηση της συμμετοχής του ΕΚΑΣ!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες μέρες (δείτε εδώ), όσοι είχαν απωλέσει το ΕΚΑΣ είχαν ως αντισταθμιστικό μέσο - και προκειμένου να μειωθούν οι απώλειές τους - 0% συμμετοχή στα φάρμακα. Αυτό από 1/1/2020 καταργήθηκε.

Μετά όμως τον σάλο και την ανησυχία που προκάλεσε στους πρώην δικαιούχους, έρχεται ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος και δηλώνει πως επίκειται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία που θα....




.... ρυθμίζει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020 την παροχή αντισταθμιστικών ευεργετημάτων στους πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ, αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής τους στην φαρμακευτική δαπάνη, και για τον λόγο αυτό καλεί τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ να πράξουν τα εξής:

Να διατηρήσουν το υφιστάμενο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 καθεστώς των ποσοστών συμμετοχής (ως ίσχυε στο πλαίσιο της παρ. 1 του νόμου 4411/2016 υπέρ των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ).

Το καθεστώς αυτό θα ισχύσει προκειμένου να μην απαιτηθούν αντιλογισμοί, μέχρι την τροποποίηση του νόμου, η οποία θα κοινοποιηθεί μετά την ψήφισή της.