Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Σε ήρεμο κλίμα η Γενική Συνέλευση των Φαρμακοποιών πριν τις εκλογές της 26ης Ιουλίου

Μέσα σε ήρεμο κλίμα και με την αντιπαράθεση στα επίπεδα του υγιούς συνδικαλισμού, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  με την συμμετοχή πέραν των 140 εκλεκτόρων και προέδρων  φαρμακευτικών συλλόγων από ολόκληρη την χώρα.

Στη συνεδρίαση διαρκείας πλέον των 10 ωρών, εγκρίθηκαν οικονομικά θέματα του ΠΦΣ και έγινε αναφορά στα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου από τους κ.κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη ως προέδρου της πρώτης φάσης της προεδρίας και Απόστολο Βαλτά, νυν πρόεδρο. αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ.

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

Επίσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων  και αναφέρθηκαν στις θέσεις των συνδυασμών τους.


 

Όπως ήταν φυσικό το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση της πληρωμής των συνταγών του Απριλίου από τον ΕΟΠΥΥ απασχόλησε τον κλάδο με τον πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά ουσιαστικά να επαναλαμβάνει τα όσα ανέφερε στο DailyPharmaNews (δες εδώ) με τα γεγονότα πλέον να μένει να αποδείξουν εάν η ανησυχία που εκφράζεται από ορισμένες πλευρές για το τι θα γίνει με τις πληρωμές τους επόμενους μήνες και εάν τελικά αυτή η καθυστέρηση ήταν μία «προειδοποιητική βολή», θα δικαιωθεί ή όχι.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης η ένταξη του κυρίου Κ.Α.Δ. των Φαρμακείων σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. για τον εκσυγχρονισμό τους, νεοϊδρυόμενα και ήδη λειτουργούντα, η παροχή άτοκου δανείου κατά τα πρότυπα του Τ.ΕΠΙΧ. προς όλα τα Φαρμακεία ώστε να αξιοποιηθεί ως κεφαλαίο κίνησης και να εξασφαλίσει ρευστότητα, η κατάργηση του rebate και του φόρου 0,8% για τα γενόσημα, η μείωση της προμήθειας όλων των συναλλαγών μέσω POS, το άμεσο κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών φαρμακείων, η μόνιμη εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν με την επιδημία του covid 19, σχετικά με τη συνταγογράφηση όπως η μόνιμη εφαρμογή της άυλης συνταγής και η μετατροπή όλων ανεξαιρέτως των συνοδευτικών εντύπων σε ηλεκτρονικά, καθιερώνοντας την δυνατότητα τήρησης ηλεκτρονικού αρχείου αυτών, την πλήρη κατάργηση στρογγυλών σφραγίδων, την κατάργηση θεώρησης και άλλα.

Στη συνεδρίαση τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας λόγω covid-19 ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θερμομετρούσε  όλους τους  προσερχόμενους.


πηγή: dailypharmanews