Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ψηφίστηκε στη Βουλή η Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού-Και τα Φαρμακεία θα συμβάλλουν


Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μέχρι την 31η Ιουνίου 2021 ξεκινά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της ρύθμισης, κάνοντας λόγο για μια «εθνική προσπάθεια μείζονος σημασίας, σε ένα εγχείρημα που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στη χώρα, ώστε να επιστρέψει σε μερική κανονικότητα».

«Δεν είναι κυβερνητικό αλλά ένα εθνικό και πατριωτικό εγχείρημα, που θα δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε κάθε άκρη της χώρας και να ενημερώσουμε σωστά για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Αυτή η εθνική εκστρατεία περιλαμβάνει συνεργασία και συμπράξεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

 

 

Όπως τόνισε στην προσπάθεια αυτή θα ηγηθούν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η Εκκλησία της Ελλάδας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού, καθώς και επιστημονικοί, ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία και ΜΚΟ,  «με σκοπό να μεταδοθεί σωστά το μήνυμα του εμβολιασμού σε κάθε γωνιά της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, συγκροτείται στο υπουργείο Υγείας, τριμελής επιτροπή οργάνωσης της εθνικής εκστρατείας, μέλη της οποίας είναι ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κι ένα ακόμη μέλος, που υποδεικνύεται από τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι η διαφήμιση για την προώθηση των μηνυμάτων «θα γίνει με διαγωνιστικές διαδικασίες, διαφάνεια και καθαρότητα» και τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Την τροπολογία δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 δηλώνουν «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση καταψηφίζει.

 

πηγή: healthview