Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Απ. Βαλτάς: «Δεν θα επιτρέψω να κρεμαστούν οι φαρμακοποιοί έξω από τα φαρμακεία τους από την πίεση!»

Εξελίξεις και ανακοινώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο σε ό,τι αφορά το θέμα της διάθεσης των self tests αναμένει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο DailyPharmaNews.  

Oι φαρμακοποιοί δεν αντέχουν να εξυπηρετούν περισσότερα από το πολύ 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα, οπότε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ίδιο έχει ουσιαστικά δύο επιλογές:

Ή να φροντίσει να έχει περισσότερα διαθέσιμα tests ώστε σε μία επίσκεψη κάποιος να μην παίρνει μόνο ένα test, 

Ή να δώσει σε άλλες, δημόσιες δομές ένα κομμάτι των ΑΜΚΑ που ανοίγει για να εξυπηρετηθούν. 

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει 4,5 εκατομμύρια ΑΜΚΑ -1,8 εκατομμύρια οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και οι υπόλοιποι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι- θα πρέπει να σκεφτεί να ανοίξει κι άλλες δομές εξυπηρέτησης, όπως για παράδειγμα τα ΚΕΠ. Πάντα υπάρχουν όρια και εμείς τα όρια τα έχουμε θέσει. Μην εκπλαγείτε όταν θα δείτε, εφόσον δούμε ότι η πλάτη μας δεν αντέχει άλλο, να βγούμε και να πούμε “σταματάμε, ως εδώ!”.

 

 

Επί του παρόντος, «σήμερα ή μέχρι αύριο το πρωί», εκτιμά ο κ. Βαλτάς, θα παρθούν αποφάσεις για το θέμα της διάθεσης των self tests. Από πλευράς μας οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε όλον αυτόν τον όγκο των 4,5 εκατομμυρίων ΑΜΚΑ με τα σημερινά δεδομένα. Άρα θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει όλους self tests χωρίς να έχει τις ποσότητες που πρέπει, θα πρέπει να βρει λύσεις.  

Ή θα δώσει διπλά και τριπλά για να μην ξαναέρθουν αυτοί οι άνθρωποι, να ταλαιπωρούνται αυτοί, να ταλαιπωρούμαστε κι εμείς ή θα δώσει self tests σε άλλες δομές, κρατικές για ορισμένες κατηγορίες ΑΜΚΑ

Εγώ βλέπω πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί οι φαρμακοποιοί, βλέπω τι γίνεται, βλέπουμε βέβαια και το άλλο, ότι δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε ως κλάδος που είμαστε κοντά στον πολίτη. Δεν μπορεί όμως αυτό να αποτελέσει σημείο εκμετάλλευσης μας εκ μέρους της πολιτείας. Κάποια στιγμή υπάρχουν όρια. Εμείς έχουμε καλή διάθεση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε τους φαρμακοποιούς να κρεμαστούν έξω από τα φαρμακεία τους».          

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Βαλτάς είχε ήδη προ του Πάσχα προειδοποιήσει μέσω του DailyPharmaNews (δες εδώ) ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα δεχτούν να πιεστούν περισσότερο από όσο ήδη έχουν πιεστεί.

πηγή:  DailyPharmaNews