Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Και οι 398 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Το 100% των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Γεωργιάδης, που έχει χρηματίσει και υπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι πλέον από τους 398 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ που ανακοίνωσε το απόγευμα τις Κυριακής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε όλη την Ελλάδα, και οι 398 είναι ανεμβολίαστοι.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη μέρα ύστερα από....


.... μήνες που ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων έχει πέσει κάτω από το όριο των 400, κι αυτό αποδίδεται κυρίως στον εκτεταμένο εμβολιασμό των πλέον ευπαθών ομάδων κατά τους προηγούμενους μήνες, και κατά δεύτερο λόγο στον περιορισμό εν γένει της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η τελευταία φορά που ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών λόγω κορωνοϊού βρισκόταν κάτω από τους 400 ήταν στις 28 Φεβρουαρίου, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου πάνω από 3,9 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 45% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Νεότερα στοιχεία αναμένονται το απόγευμα της Δευτέρας κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.