Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΠΦΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ "ONE-APLHA"

 


Λόγω αλλαγής στον προμηθευτή των ιδιοσκευασμάτων «One-alpha», η ταινία γνησιότητας άλλαξε μοναδικό σειριακό αριθμό (κάτω barcode). 

Η αλλαγή αυτή συνοδεύτηκε από κατάργηση της δυνατότητας συνταγογράφησης από την ΗΔΙΚΑ, μετά από την απόσυρση των κωδικών με τους οποίους κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα από την εταιρεία LEO η οποία τα διέθετε. 




Μετά από ενέργειες του ΠΦΣ θα επανέλθει σε ισχύ ο παλαιός κωδικός για χρονικό διάστημα δύο μηνών, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατεθούν μέσω συνταγών, οι ποσότητες των ιδιοσκευασμάτων τα οποία υπάρχουν σε απόθεμα στα φαρμακεία ή έχουν στο μεταξύ δοθεί ως δανεικά σε ασθενείς. 

Για το χρονικό διάστημα αυτό, θα κυκλοφορούν και θα εκτελούνται ηλεκτρονικά παλιές και νέες συσκευασίες του ιδιοσκευάσματος «One-alpha», οι οποίες φυσικά φέρουν διαφορετικούς σειριακούς αριθμούς στην ταινία γνησιότητας. 

Επίσης η εταιρεία Farmasyn που έχει τη νέα άδεια κυκλοφορίας μας ενημέρωσε, ότι οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να επιστρέφουν τις ποσότητες των παλιών συσκευασιών των ιδιοσκευασμάτων «One-alpha» που διαθέτουν.