Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

'Έρχεται το σύστημα FreeStyle Libre 2 στην Ελλάδα

 


Από 1/1/2023 θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στα φαρμακεία το καινοτόμο σύστημα FreeStyle Libre 2, το Νο1 σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με αισθητήρα παγκοσμίως. Το σύστημα FreeStyle Libre 2 προστίθεται στην οικογένεια προϊόντων FreeStyle Libre, που ήδη κυκλοφορούν, προσφέροντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες για τα άτομα με διαβήτη και τους επαγγελματίες υγείας.

Το σύστημα FreeStyle Libre 2 έχει επίσημα ένδειξη για αντικατάσταση της μέτρησης γλυκόζης με τρύπημα στα δάκτυλα καθώς και για λήψη αποφάσεων σχετικά με τις προσαρμογές στην ινσουλίνη. Είναι ένα σύστημα εύκολο στη χρήση που αποτελείται από έναν μικρό και διακριτικό αισθητήρα, που εφαρμόζεται εύκολα και ανώδυνα στον πίσω και άνω μέρος του βραχίονα, καθώς και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Freestyle LibreLink. Ο αισθητήρας, διάρκειας 14 ημερών, καταγράφει τη γλυκόζη ανά λεπτό μέρα-νύχτα ενώ το άτομο με διαβήτη λαμβάνει τα δεδομένα γλυκόζης στο κινητό του τηλέφωνο με μια γρήγορή και ανώδυνη σάρωση του αισθητήρα, ακόμη και πάνω από τα ρούχα.



Μια μοναδική καινοτομία του συστήματος FreeStyle Libre 2 είναι οι προαιρετικές ηχητικές ειδοποιήσεις για υπογλυκαιμίες και υπεργλυκαιμίες, οι οποίες λειτουργούν μέσω Bluetooth και ειδοποιούν το χρήστη σε πραγματικό χρόνο όταν η γλυκόζη του είναι χαμηλή ή υψηλή, για να αναλάβει άμεση δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα FreeStyleDiabetes.gr