Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης


Οι Φαρμακοποιοί της Κρήτης, σήμερα στις 06 Απριλίου 2012 και ώρα 13.00, θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Η διαμαρτυρία των φαρμακοποιών γίνεται για να αναδειχθεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και πολύ καιρό με τα την αφερεγγυότητα της πολιτείας και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία συνεχίζουν να εμπαίζουν τους φαρμακοποιούς, καθυστερώντας τις αποπληρωμές χρεών του 2011 και παλαιότερων ετών. 

Η αγωνία των φαρμακοποιών, που βλέπουν τα φαρμακεία τους και τις οικογένειες τους να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της. Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, και οι πρόσφατες δεσμεύσεις της πολιτείας για εξόφληση των οφειλών, δημιούργησαν προσδοκίες οι οποίες όμως διαψεύστηκαν, ως συνήθως. Η νομοθέτηση δε νέων μέτρων περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης, η καθιέρωση γραφειοκρατικών εμποδίων στην φαρμακευτική περίθαλψη, η συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχουν σκορπίσει απογοήτευση στον κλάδο των φαρμακοποιών, και οδηγούν στην αύξηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. 

Ζητούμε επιτέλους η πολιτεία, να ασχοληθεί με ειλικρινή διάθεση με τα προβλήματα του κλάδου μας, ώστε να επιτελέσουμε το καθήκον μας απέναντι στους ασφαλισμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΣΧ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΣΡ          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΣΗ          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΣΛ

ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ Α.            ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ Σ.          ΤΣΙΚΑΝΔΗΛΑΚΗΣ Γ.      ΚΑΛΔΗΣ Κ.