Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΦΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.


Χωρίς καμία ειδοποίηση το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει από 1/10/2012 την τιμή αναφοράς αυξάνοντας έτσι την συμμετοχή που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι σχεδόν στο διπλάσιο. 

Κριτήριο πλέον για την επιλογή της θεραπευτικής αγωγής είναι όχι η αποτελεσματικότητά της αλλά οι οικονομικές δυνατότητες του ασφαλισμένου. 

Εδώ και δύο χρόνια όταν ξεκίνησε η εφαρμογή της πολιτικής Λοβέρδου στην υγεία από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει, επειδή γνωρίζαμε την κατάληξη, ότι οι αντιδράσεις μας και οι κινητοποιήσεις μας δεν αφορούσαν μόνο την ικανοποίηση συντεχνιακών μας αιτημάτων αλλά όλο το φάσμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όφελος των ασφαλισμένων. 


Η φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών τους τελευταίους μήνες χρηματοδοτείται από τους φαρμακοποιούς αντί για το κράτος το οποίο και εισπράττει τις εισφορές των ασφαλισμένων. Και ενώ τα φαρμακεία βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας, το Υπουργείο αντί να απαιτήσει τουλάχιστον από την βιομηχανία την επιστροφή του καθ' υπέρβαση ποσού όπως ο νόμος ορίζει, στρέφεται με νέα μέτρα κατά των φαρμακοποιών και των ασφαλισμένων. 

Δεν φτάνουν οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, το 1.500.000 των ανέργων, οι χιλιάδες ανασφάλιστοι, τα απούλητα αγροτικά προϊόντα, τα χιλιάδες κλειστά καταστήματα, η εξοντωτική αύξηση της φορολογίας και οι πάσης φύσεως έκτακτες άμεσες και έμμεσες εισφορές έρχονται τελείως αιφνιδιαστικά να αυξήσουν με έμμεσο τρόπο τη συμμετοχή των ασφαλισμένων για τα φάρμακα. 

Την οικονομική κρίση δεν την δημιουργήσαμε εμείς όπως δεν την δημιούργησαν οι λαοί των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπου κατά σειρά εμφανίζονται τα ίδια ακριβώς προβλήματα. 
Η κατάσταση όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Επιβάλλεται πλέον να λειτουργήσουμε συλλογικά ως κοινωνία, να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία, στην παιδεία και ειδικά την δεδομένη στιγμή στην υγεία που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πολίτες της χώρας μας. 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ