Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Eνημέρωση από τη ΒΙΑΝΕΞ για το VERSATIS

FARMAKOPOIOI: θα διορθώσουμε κι εμείς άμεσα τη Θετική Λίστα μας. Δυστυχώς ο τρόπος που αυτή ανακοινώνεται έχει πολλές φορές τέτοια μπερδέματα

Kύριοι καλησπέρα,

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τα μέλη σας για το προϊόν VERSATIS (MED.PLAST 5%W/W LIDOCAINE) το οποίο μέχρι πρότινος διατίθετο σε ασθενείς μέσω IFET στη συσκευασία των 30 patches και προμηθεύονταν οι ασθενείς από τα φαρμακεία ΕΟΠΠΥ.
Από τις αρχές Απριλίου η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ εισάγει το προϊόν VERSATIS σε 2 συσκευασίες των 5 και 20 patches (ΚΩΔ. 290530101 & 290530103 αντίστοιχα). Η συσκευασία των 30 καταργήθηκε.

ΤΟ VERSATIS ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ (25%) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ.


Στο πρόγραμμα που έχουν οι φαρμακοποιοί εμφανίζεται ένας περιορισμός που λέει: “Περιορισμός. Αποζημιώνεται 1 φορά το μήνα και μόνο για ασθενείς που υποβάλλονται σε συχνές φλεβοκεντήσεις...»

Ο παραπάνω περιορισμός αφορά τη κατηγορία :”ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (ημιστερεές μορφές) : EMLA, XYLOCREAM.

Δεν αφορά τις λοιπές κατηγορίες των αμιδίων ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΦΗ (Λοιπές μορφές & Παρεντερική χορήγηση)(VERSATIS & XYLOCAINE κά)

Στηριζόμαστε στη βοήθεια σας για τη παραπάνω διευκρίνηση στα μέλη σας, καθώς υπάρχουν ασθενείς με ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ όπου πρέπει να λάβουν το VERSATIS για την αντιμετώπιση του πόνου και πολλές φορές δεν εκτελείται η συνταγή επειδή δεν έχει αφαιρεθεί ο παραπάνω περιορισμός που έχει εισαχθεί σε προηγούμενο χρόνο από τους ιδιώτες παρόχους των φαρμακείων , παρότι έχουν ενημερωθεί.

Με εκτίμηση,

Dimitra Arampatzi

Product Manager