Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Προσέλκυση επενδυτών και στον χώρο της Υγείας επιζητάει ο πρωθυπουργός

"Ποια θα είναι η στρατηγική σου και πως θα πειστούν οι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα;" ήταν η πρώτη ερώτηση του Μπιλ Κλίντον προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην χθεσινή τους τηλεοπτική "συνάντηση"... Και εκείνος απάντησε για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, πρέπει να υπάρξουν οι επενδύσεις στην χώρα. Και να προχωρήσουμε σε αναμόρφωση του φορολογικού, σε μείωση της γραφειοκρατίας και να γίνουμε πιο φιλικοί στους επενδυτές και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη...".
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη



Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη συνομίλησε τηλεπτικά με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος έλαβε ανοιχτά θέση υπέρ της χώρας μας, τονίζοντας πόσο σκληρά εργάζονται οι Έλληνες και πόσο έχουν πληγεί από την κρίση.
Όταν ερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα ήθελε περισσότερο να γίνουν επενδύσεις, απάντησε πρώτα τον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα, την πληροφορική, την υγεία, την ενέργεια και την φαρμακοβιομηχανία..
Υγεία; Επενδυτές;
Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες που όλα τα στελέχη τόνιζαν και επέμεναν ότι η λύση για την Υγεία θα έρθει από το δημόσιο σύστημα κι ότι οι ιδιώτες δεν θα αποκλειστούν μεν, αλλά θα περιοριστεί η διείσδυσή τους...
Τώρα επιζητούν επενδύσεις στην Υγεία; Προς τη θετική κατεύθυνση είναι αδιαμφισβήτητα η πρόθεση αυτή καθώς τις θέσεις εργασίας και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με τελευταίες τεχνολογίες δεν θα τις φέρει στην χώρα το Δημόσιο αλλά κάποιος ιδιώτης. Αλλά πολύ σύντομα αλλάζει ο...άνεμος κατεύθυνση!
www.iatropedia.gr