Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αναφορές στο ντιμπέιτ των αρχηγών των κομμάτων στα φάρμακα και τους φαρμακοποιούς (videos)

Από το χθεσινό ντιμπέιτ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων δεν έλειψαν και οι αναφορές στο φάρμακο, τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς. 

Ξεκάθαρη ερώτηση για την εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, αλλά και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών έκανε η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χούκλη στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά. Ενώ αναφορά στο ωράριο των φαρμακείων έκανε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας ότι η τρόικα ζητά την εθνική μας υποτέλεια αφού θέλει να καθορίζει ακόμα και το πότε θα ανοίγουν τα φαρμακεία. 

Διαβάστε και δείτε τα σχετικά αποσπάσματα:


Για την Υγεία ρώτησε η Μαρία Χούκλη τη Φώφη Γεννηματά: «Η συμφωνία που ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί την εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ. Κάνει πιο φθηνά τα γενόσημα. Φθηνό φάρμακο ή εθνική φαρμακοβιομηχανία»;

«Εκτοξεύτηκε η δαπάνη από 2004 – 2009 από 2,5 δις σε 5,5, δις έριξε έξω τον προϋπολογισμό και κατέρρευσε το εθνικό σύστημα υγείας επειδή δεν υπήρχαν πόροι. Εμείς παλέψαμε και το μειώσαμε. Πρέπει να βρεθούν πόροι για να στηριχθεί το σύστημα υγείας με προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές και εξοπλισμό. 

Πρέπει να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχουν γίνει βήματα και είναι υγιής κλάδος» απάντησε η κυρία Γεννηματά και όταν επανήλθε η κυρία Χούκλη ρωτώντας τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ότι «με το μνημόνιο απελευθερώνεται το επάγγελμα των φαρμακοποιών», είπε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέταξε λευκή πετσέτα. Έχει δεχθεί δύσκολους όρους. Θα επιχειρήσουμε να τους αλλάξουμε. Αλλά είναι δύσκολα. Η διαπραγμάτευση απαιτεί αξιοπιστία».

Δείτε το βίντεο:


Αναφορά σε μια αποστροφή του λόγου του έκανε και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Συγκεκριμένα τόνισε πως μνημόνιο σημαίνει εθνική υποτέλεια, σημαίνει η χούντα της τρόικας να καθορίζει ακόμα και πότε θα ανοίγουν τα φαρμακεία. Αυτό δεν είναι ο δρόμος και η επιλογή της χώρας, η επιλογή της χώρας μας είναι το ΟΧΙ του δημοσψηφίσματος».

Δείτε το απόσπασμα:


Farmakopoioi