Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αποκαλύπτονται τα βρώμικα σχέδια των δανειστών/εκβιαστών εις βάρος του ελληνικού φαρμακείου (ηχητικό)

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της σημερινής εφημερίδας «ΑΓΟΡΑ» με τίτλο «Βρώμικα σχέδια σε βάρος της Ελλάδας, μετά τον τουρισμό οι δανειστές τώρα χτυπούν τη φαρμακοβιομηχανία», ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος μίλησε για όλους και για όλα στον REAL FM και τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

Ο κ. Λουράντος εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επίκεινται στα φαρμακεία. Μίλησε με σκληρά λόγια την Αμερική, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που μέσω της Ελλάδας θέλουν να καταστρέψουν το ελληνικό φάρμακο.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ είπε πως...




... μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική «πολλά πράματα άλλαξαν». Για την Αμερική  - πρόσθεσε - η Ελλάδα αποτελεί ενα μαλακό υπογάστριο στην Ευρώπη, μέσω του οποίου θα αλώσει την ευρωπαϊκή αγορά. Έχουν κλειστεί εμπορικές συμφωνίες-συμβόλαια μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων.

Για την έκθεση ΟΟΣΑ ο κ. Λουράντος είπε πως αμφιβάλει αν αυτή διαβάστηκε από τους υπουργούς, διότι ολόκληρη η έκθεση έχει αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο ανταγωνισμός δε μπορεί να υπάρξει στο φάρμακο διότι είναι διατιμημένο είδος παγκοσμίως. Σε ό,τι αφορά τα καλλυντικά/παραφάρμακα υπάρχει ούτως ή άλλως ανταγωνισμός αφού δεν αποτελούν αποκλειστικότητα των φαρμακείων. Αυτό που απομένει είναι ένα 5-10% που αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ. Για ένα 10% των πωλήσεων του φαρμακείου λοιπόν μπαίνει ο ΟΟΣΑ στη λογική του ανταγωνισμού και της πλήρους απορρύθμισης των δομών υγείας που λέγονται φαρμακεία.

Ο κ. Λουράντος - φανερά εκνευρισμένος με την όλη κατάσταση - είναι αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλη την Ευρώπη για να μαθευτούν τα σχέδια της Αμερικής τα οποία πλέον δε κρύβονται. Για το σκοπό αυτό από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει επισκέψεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο. Στο εσωτερικό της χώρας πέρα από φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και της παραδοχής όλου του πολιτικού κόσμου ότι «έχουμε δίκιο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να τα υπογράψουμε όλα», δεν υπάρχει κάτι άλλο για να γίνει. Οι αποφάσεις λαμβάνονται δυστυχώς έξω από τη χώρα, αφού όπως έχει δηλώσει κατ'επανάληψη ο πρόεδρος του ΠΦΣ «η χώρα βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Λουράντου: