Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Δυναμικό παρόν των φαρμακοποιών έξω από το υπουργείο Υγείας υπό βροχή


Ίσως ο καιρός να μην βοήθησε ώστε να κλείσει η Αριστοτέλους από το πλήθος των φαρμακοποιών αλλά είναι πολλοί αυτοί που αψήφισαν την βροχή και βρίσκονται έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά την επικράτεια αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλον να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και εξουσιοδοτούν τους προέδρους τους που θα παραστούν αύριο στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην Αθήνα, ακριβώς αυτό: Απεργία και πάλι απεργία!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 

 

Βήμα πίσω δεν μπορεί (και να θέλει) να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε όσα συμφωνήθηκαν με τους δανειστές μας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, την ώρα που οι φαρμακοποιοί το έχουν πάρει απόφαση να" πέσουν" μαχόμενοι!
 
Οι υποσχέσεις για διατήρηση του 51% της ιδιοκτησίας σε πτυχιούχο φαρμακοποιό δεν τηρήθηκε, η ηγεσία του υπουργείου έπαιξε το παιχνίδι "ναι μεν αλλά..." και το Μαξίμου έστριψε σφυρίζοντας αδιάφορα και αφήνοντας τους φαρμακοποιούς ακάλυπτους μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών μας και των Θεσμών.
 
Και όπως ο κλάδος είναι "δυνατός" και έχει συνηθίσει να δείχνει τα... δόντια του όταν πλήττεται, είναι βέβαιον ότι από την προσεχή Δευτέρα δεν θα είναι ανοιχτά τα φαρμακεία παρά μόνο εκείνα τα ελάχιστα που θα εφημερεύουν για λόγους ασφαλείας.
 
Όποιος έχει ανάγκη από συγκεκριμένα φάρμακα για τον μήνα Νοέμβριο λοιπόν, και μπορεί να πάει να τα προμηθευτεί σήμερα και αύριο, ας το κάνει!

πηγή: iatropedia