Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Π. Ζαρογουλίδης: Γιατί απεργούμε

Απεργούμε γιατί η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία έφτασε στην πόρτα μας. Τέρμα οι οικογενειακές επιχειρήσεις, σήμερα για να επιχειρήσεις πρέπει να έχεις μια offshore στα Κεϋμαν να φοροδιαφεύγεις και να μην εισπράττει μία το δημόσιο...

 Έτσι μας λένε ότι θα εισπράξουν από την κοινωνία για να καταβάλουν με τη σειρά τους τα τοκοχρεολύσια στους δανειστές. Τι εισπράττουν όμως από τις πολυεθνικές, τίποτα, οι περισσότερες αν όχι όλες είναι δηλωμένες σε φορολογικούς παραδείσους και υπέρ-τιμολογούν την πρώτη ύλη κατά την εισαγωγή της στη χώρα και μετά ψάχνουν πάλι εμάς να συμπληρώσουμε το λογαριασμό.

Από την αρχή τη κρίσης ξεκίνησε το παραμύθι σε μια προσπάθεια διασύνδεσης των πηγαδιών με τα φαρμακεία για να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι αυτό που έφταιγε τελικά ήταν η υψηλή φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα.
 



=> Μειώσαμε τη δαπάνη λοιπόν και είπαμε για κάθε 100 ευρώ που παράγεις μόνον ένα θα ξοδεύεις για να κάνεις καλά το κόσμο.
Στην συνέχεια και ενώ η δαπάνη ήταν χαμηλή μας είπαν ότι φταίνε τα φαρμακεία που δεν μας φτάνει φταίει το κέρδος τους

=> Μειώσαμε το κέρδος των φαρμακείων λοιπόν κι το κάναμε το χαμηλότερο της Ευρώπης
Στη συνέχεια πάλι δεν έβγαινε ο λογαριασμός και μας είπανε ότι φταίει γενικά το φαρμακείο που κερδίζει κάτι και αν δεν κέρδιζε θα χωρούσαμε στη δαπάνη που μας είπαν.

=> Μειώσαμε λοιπόν τα φάρμακα που διακινεί το φαρμακείο και τα χωρίσαμε σε ακριβά και φτηνά το φαρμακείο θα διακινεί μόνο φτηνά μας είπαν.
Το κέρδος από αυτά τα φάρμακα αντί να το πάρει το κράτος αγοράζοντας τα πιο φτηνά σταδιακά και με ένα μαγικό τρόπο το περιθώριο που ανήκε στον φαρμακοποιό και καταργήθηκε, "ενσωματώθηκε" τελικά στην χονδρική τιμή του φαρμάκου. Έτσι φτάσαμε στην ιλιγγιώδη αύξηση του μεριδίου επί της φαρμακευτικής δαπάνης, για αυτά τα φάρμακα, το οποίο σήμερα γράφει 36%.

Έτσι και πάλι χρειαζόταν και κάτι παραπάνω για να "αναζωπυρωθεί" η Ελληνική οικονομία ...και έτσι ανακάλυψαν τον χαμηλό ανταγωνισμό.
Είπαν λοιπόν ότι για όλα φταίει το ωράριο των φαρμακείων τελικά και ότι η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση διότι ο καταναλωτής δεν έχει πρόσβαση στο φάρμακο μέρα Σάββατο και Κυριακή ...ότι δεν φτάνουν τα εφημερεύοντα και ότι θέλει πιο πολλά φαρμακεία για να καλύψει τη ζήτηση...

=> Διπλασιάσαμε τα εφημερεύοντα λοιπόν
Αλλά δεν ήταν αρκετό... Ανοίξτε τα μαγαζιά σας μας είπαν και Σάββατα και κάποιοι άνοιξαν.
Αλλά πάλι δεν έφτανε όπως ήταν λογικό...

Μας είπαν λοιπόν ότι η μαλακία με την Ελληνική οικονομία είναι κρυμμένη κάπου εκεί στα ράφια με τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής και το γάλα....

=> Πάρτε και το γάλα Πάρτε και τα συμπληρώματα

Ήταν τέτοια η μανία με το γάλα που ένα χρόνο μετά την απελευθέρωσή του στα μάρκετ και επειδή το εγχείρημα δεν είχε πιάσει τόπο όπως τα περισσότερα άλλωστε βγαίνει η Λαγκαρντ με δήλωση απελευθερώστε το γάλα ...αυτοί οι φαρμακοποιοί πουλάνε ακόμα 5 κουτιά το χρόνο πάρτε και αυτά...

Με αυτά και με αυτά οδηγηθήκαμε στην κατηγοριοποιημένη μείωση του ΠΚ μας για όλα τα φάρμακα που οδήγησε σε καθαρά κέρδη της τάξης των 4,5 σεντς για κάθε ευρώ ! Αυτό είναι το κέρδος...

Προφανώς όλα αυτά ήταν μπαρούφες και προσχήματα να μας διαλύσουν θέλανε εξ αρχής και απλά μείναμε όρθιοι ως το τέλος ...σήμερα ήρθα να μας πουν;

"Σας εξαφανίζουμε, γιατί θέλουμε την αγορά σας"

Μάλιστα δεν έχουμε νεοφιλελλέ πολιτικούς έχουμε αριστερούς άνευ "φι". Μας είπαν έχετε δίκιο αλλά οι άλλοι μας δίνουν 90 δις . . .

Το γεγονός ότι πήραμε 90 δις σημαίνει "Μνημόνιο" (πρώην συμφωνία ) και χώρες εντός Ευρώπης σε μνημόνιο (βλέπε μόνον Ελλάδα) εξαιρούνται των ατομικών τους δικαιωμάτων!!!!

Πάρτε το χαμπάρι είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού εντός γηραιάς Ηπείρου

Απεργούμε για την μανα σας και τον πατέρα σας που αφήσατε στην εξοχή και το χωριό.. να έχουν το φαρμακό τους και έναν άνθρωπο να τους προσέχει και να τους προσφέρει Υγεια !

Για αυτό απεργούμε !!!

Πάνος Ζαρογουλίδης