Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΝΕΦ : Είμαστε κατά της λογικής του έμμισθου συνδικαλισμού

Το ΔΣ του ΦΣΘ με απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης αποφάσισε τη χρηματοδότηση του προέδρου με 1300 ευρώ μηνιαίως για τις υπηρεσίες που προσφέρει από τη θέση του.

Εμείς ως παράταξη διαφωνούμε κάθετα με τέτοιες λογικές και το εκφράσαμε στο συμβούλιο. Λογικές που συμβαδίζουν με συνδικαλισμό δημοσίων υπαλλήλων αλλά και συνδικαλισμό άλλων εποχών είναι πολύ μακρυά από τις αρχές μας.

Στο τελευταίο ΔΣ του ΦΣΘ ο πρόεδρος του συλλόγους μας προκειμένου να πείσει ότι αξίζει αυτά τα χρήματα προσέφυγε σε...




... ένα απίστευτο μοιρολόγημα. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη. Ο συνδικαλισμός είναι επιλογή και όποιος θεωρεί ότι αυτό που προσφέρει πρέπει να είναι ανταποδοτικό με οποιαδήποτε τρόπο, πρέπει να αποχωρεί.

Επειδή όμως υπάρχουν άνθρωποι στο ΔΣ αλλά και συνάδελφοι που είναι υπερ της λογικής του έμμισθου συνδικαλισμού και επειδή κάποιοι ήταν διαθέσιμοι να δώσουν ακόμα περισσότερα τους καλούμε σε κάθε γενική συνέλευση να βγάζουν δίσκο και να τα βάζουν οι ίδιοι από τη τσέπη τους.

Εμείς ως ΚΙΝΕΦ σεβόμενοι τα χρήματα των συναδέλφων και χωρίς να είμαστε αντίθετοι στην κάλυψη εξόδων μετακίνησης και εξόδων συνεστιάσεως σε συναντήσεις που αφορούν ζητήματα του ΦΣΘ για τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ δηλώνουμε ότι η πρώτη απόφαση μετά τις νικηφόρες εκλογές του Οκτωβρίου του 2016 θα είναι η κατάργηση της απόφασης που αφορά τη μισθοδοσία προέδρου μέσω του ΔΙΛΟΦ. Παράλληλα θα εξετάσουμε τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης καθώς κάτι τέτοιο δε προβλέπεται από το καταστατικό, 

Εκ της ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία για την Θεσσαλονίκη.