Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΠΦΣ: Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Κυριτσάκη για τα βρεφικά γάλατα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τον απολογισμό του «πλούσιου» έργου του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη ,  το οποίο επικεντρώθηκε σε ένα  μείζον ζήτημα  που κατά την κρίση  του απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κυριτσάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στην περίπτωση του… βρεφικού γάλατος και πως με την παρέμβασή του οι τιμές έπεσαν κατά 23% . Ειρήσθω εν παρόδω  πως ακριβώς τις ίδιες έωλες και αστήρικτες δηλώσεις  είχε κάνει ο τότε υπουργός Ανάπτυξης  κ. Χατζηδάκης.

Ζητάμε από τον κ. Κυριτσάκη:




1.Nα καταθέσει  συγκεκριμένα  τα στοιχεία που αποδεικνύουν την βασιμότητα των ισχυρισμών του.

2. Να  μας απαντήσει με συγκριμένα παραδείγματα ποια είναι τα  βρεφικά γάλατα (τιμές και συσκευασίες) που πωλούνταν σε τιμές υψηλότερες  στην Ελλάδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

3. Να μας αποδείξει πώς οι αυτόνομες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι τα φαρμακεία, λειτουργούν ως καρτέλ.


Κατανοούμε την αγωνία του κ. Κυριτσάκη για την … συνέχιση του έργου του, αλλά δεν νοείται ο πρόεδρος μιας Ανεξάρτητης Αρχής , να εκφοβίζει συνδικαλιστικά όργανα όπως ο ΦΣ Αχαΐας που τόλμησε « να σηκώσει μπαϊράκι» , όπως είπε χαρακτηριστικά, και να επαίρεται με ύφος  τιμωρού.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε πρόεδρος της Ε.Α. πως τα φαρμακεία δεν καθορίζουν τις τιμές  αλλά οι εταιρείες. Το δε ποσοστό κέρδους των φαρμακείων δεν ξεπερνά το 10%.

Αναμένουμε τις απαντήσεις και ατ στοιχεία του κ. Κυριτσάκη, όπως και άλλα παραδείγματα ουσιαστικής παρέμβασης του όπως το καρτέλ των καυσίμων κλπ. Σε αντίθετη περίπτωση θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού τις  δηλώσεις του  και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος  μας.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ