Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Ασαφές το ελληνικό σχέδιο για το ασφαλιστικό

Σε επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζει ότι δεν είναι αρκετά σαφές το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
«Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.


 «Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης», τονίζει στην επιστολή του. 
 Σε σχέση με το Eurogroup της Πέμπτης, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι θα συζητηθεί το ζήτημα της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
«Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το περιεχόμενο των υπό συζήτηση μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα», καταλήγει. 
www.cnn.gr